Ekonomi

New York Borsası Haftayı Yükselişle Tamamladı

YENİ New York Borsası haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,22 artışla 34.576,59 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,14 artışla 4.457,49 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,09 artışla 13.761,53 puana ulaştı.

Güç ve teknoloji hisselerindeki bir miktar yükseliş endekslerin toparlanmasına yardımcı olurken, haftanın son işlem gününde borsalarda olumlu bir seyir gözlendi.

Analistler, bu hafta açıklanan bir dizi beklenenden güçlü ekonomik verinin ardından bugünün sakin bir gün olduğuna dikkat çekerek, önümüzdeki hafta açıklanacak ağustos ayı enflasyon bilgilerinin de yatırımcıların ilgi odağında olduğunu söyledi.

Artan petrol fiyatları, hizmet departmanı verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ve haftalık işsizlik maaşı başvuru bilgilerinin enflasyon dehşetini beraberinde getirdiğine dikkat çeken analistler, bu Fed’in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutabileceği yönündeki endişelerin altını çizdi.

Analistler, petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle ABD’de ağustos ayı tüketici fiyat endeksinin beklentilerin üzerinde olabileceğini belirtti.

Fed’in Nisan-Haziran dönemine ilişkin yayınladığı “ABD Mali Hesapları” raporuna göre, ABD’de hane halkının net serveti bu yılın ikinci çeyreğinde 154,3 trilyon dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Yükselen borsa ve emlak fiyatlarının etkisi.

Çin’den gelen iPhone yasağı haberinin ardından derin satış baskısı nedeniyle 2 günde yaklaşık 200 milyar dolar kaybeden Apple’ın hisseleri bugün yüzde 0,4 arttı.

korgun-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu