Haber

Pakistan İran’ın terör hedeflerini vurdu

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran’ın Sistan ve Belucistan Eyaletindeki baskında terör hedeflerinin vurulduğunu duyurdu. Geçtiğimiz gün İran, Pakistan’da saldırı düzenledi, 2 çocuk öldü, 3 çocuk da yaralandı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Pakistan, bu sabah İran’ın Sistan ve Belucistan Eyaleti’nde teröristlerin saklandığı yerlere yönelik son derece koordineli ve özel hedefli bir dizi hassas askeri baskın gerçekleştirdi. İstihbarata dayalı operasyon, kod adı ‘Marg Bar Sarmachar’ Savaş sırasında çok sayıda terörist öldürüldü.Pakistan, son birkaç yıldır İran’la olan temaslarımızda, kendilerine ‘Sarmachar’ adını veren Pakistan kökenli teröristlerin güvenli limanları ve sığınakları konusunda ciddi endişelerini her zaman paylaştı. Pakistan’ın da İran’da kontrolsüz bölgelerdeki bu teröristlerin varlığından ve faaliyetlerinden endişe duyduğunu belirterek, “Ayrıca somut deliller içeren birçok belge de paylaştı.”

‘BAĞIMSIZLIK VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ’ VURGUSU

Bakanlık, Pakistan’ın İran’ın bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu vurgulayarak, saldırının Pakistan’ın “kendi güvenliğini” korumak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Açıklamada, “Bu eylem, Pakistan’ın ulusal güvenliğini tüm tehditlere karşı koruma ve savunma konusundaki sarsılmaz kararlılığının bir göstergesidir. Bu son derece karmaşık operasyonun başarıyla yürütülmesi, aynı zamanda Pakistan Silahlı Kuvvetlerinin profesyonelliğinin de bir kanıtıdır. Pakistan, bu konuda kararlıdır.” kutsal ve dokunulmaz halkının emniyetini ve güvenliğini koruyor.” Açıklamada, “Pakistan, İran İslam Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tamamen saygı göstermektedir. Bugünkü eylemin tek amacı Pakistan’ın kendi güvenliği ve ulusal çıkarlarıdır ve bu çıkarlar en üst düzeydedir ve asla tehlikeye atılamaz” denildi.

PAKİSTAN İRAN’IN SALDIRISINA TEPKİ VERDİ

Pakistan Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İran’ın Pakistan topraklarına gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdi. Açıklamada, “Pakistan, İran’ın havaalanını sebepsiz yere ihlal etmesini ve Pakistan toprakları içerisinde gerçekleştirilen ve 2 masum çocuğun ölümü, 3 kız çocuğunun yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı şiddetle kınıyor. Pakistan’ın egemenliğinin bu şekilde ihlal edilmesi kabul edilemez. her durumda ve ciddi sonuçlar doğurabilir.” “Pakistan ile İran arasında çeşitli iletişim kanalları olmasına rağmen bu yasa dışı eylemin gerçekleşmiş olması daha da endişe vericidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu