Haber

Sarniç Cumhuriyet Meydanı yenileniyor

Gaziemir Belediyesi, 10 bin metrekarelik alan üzerinde iki etap halinde hayata geçireceği proje ile Sarnıç Cumhuriyet Meydanı ve Hakim Yıldız Parkı’nı baştan aşağı yenileyecek. Proje kapsamında Porta Gaziemir 3 hayata kazandırılacak.

Gaziemir Belediyesi hazırladığı proje ile Sarnıç bölgesinin göbeğinde bulunan Cumhuriyet Meydanı ile Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Parkı’nı baştan aşağı yenileyecek. 10 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje iki etapta inşa edilecek.
6 bin metrekare alan üzerine hayata geçirilecek projenin 1. etabında Şehit Uzman Çavuş Yıldız Parkı yeniden yapılacak. 2 adet çocuk oyun alanının da bulunacağı parkta kaykay pisti de yapılacak. Gençlerin spor yapması için oluşturulacak özel tasarlanmış parkur üzerine rampalar, banklar ve kutular konulacak. Parkta ayrıca yürüyüş yolu ve oturma grupları da yer alacak. Projenin bu etabında 26 araç kapasiteli otopark bulunmaktadır.

modern bir meydan
4 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek projenin ikinci etabında Sarnıç Cumhuriyet Meydanı yenilenecek. Sosyal hayatın merkezi konumunda olan ve konser, tiyatro gibi kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği meydan, yenileme çalışmalarıyla çağdaş bir görünüme kavuşacak ve daha işlevsel hale getirilecek. 4 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje ile meydanda 200 metrekarelik açık hava sahnesi yapılacak. Etkinlik alanı çevresinde koltuklar oluşturulacaktır. BİSİM istasyonu da projede yer alacak.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından kamusal alanların genişletilmesi, vatandaşların sağlıklı gıda ve kaliteli hizmetlere erişiminin sağlanması amacıyla yaptırılan Gaziemir Kapısı’nın üçüncüsü de bu proje kapsamında yapılacak. 200 metrekare kapalı alana sahip olacak Porta Gaziemir’de aynı zamanda yarı açık alanlar da bulunacak.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 10 bin metrekarelik alanda iki etap halinde yapacakları proje ile Cumhuriyet Meydanı ve Şehit Uzman Çavuş Hükümdar Yıldız Parkı’nı baştan aşağı yenileyeceklerini belirterek, “Çalışıyoruz. geçen yıllar karşısında oldukça yıpranan Cumhuriyet Meydanı’nı modern bir görünüme kavuşturmak. Yenileme projemizi hayata geçiriyoruz. Sarnıcın sosyal yaşamının merkezi olan ve başta konser ve festivaller olmak üzere kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan meydana Porta Gaziemir 3’ü inşa edeceğiz. Projemiz kapsamında Şehit Uzman Astsubay Egemen Yıldız Parkı’nı da restore ederek çocuklarımız için daha kullanışlı bir park haline getireceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu