Haber

Selçuklu Şivlisi Çocuk Bayramında Ragaip Kandili Özel Programı Gerçekleştirildi

Üç Ayların başlangıcı olan Regaip Kandili programı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “Çocukların Shivness Günü”nün ikinci gününün akşamı gerçekleştirildi.

Konya’da geleneksel olarak kutlanan Shivness etkinliği kapsamında Regaip Kandili’nde bir de Shivness Çocuk Şenliği düzenleyen Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi, Bekir Köse’nin Tasavvuf Müziği Korosu Hafız Ahmet Çalışır ve Genç Hatıralar ile Kur’an-ı Kerim şöleni sundu. Festivalin ikinci gününün akşamı.

25-29 Ocak tarihleri ​​arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde devam eden Selçuklu Memurluğu Çocuk Bayramı, pek çok program, etkinlik, konser ve konferansla hem çocuklar hem de aileleri için unutulmaz bir şölen yaşatıyor. Festivalin ikinci günü akşamı düzenlenen Regaib Kandili özel programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı’nın yanı sıra çok sayıda seyirci katıldı.

Hafız Ahmet Çalışır, genç hatıra ve Tasavvuf Müziği Korosu ile programı seslendiren Bekir Köse, bu tür programları sunarken çok heyecanlandığını ifade ederek, insanların kendilerini kandillerde şarj ederek Ramazan’a hazırlandıklarını söyledi.

Başkan Pekyatımcı, “Yaşam gücümüz rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç ayların müjdecisidir” dedi.

Konuşmasına Regaip Kandili’ni tebrik ederek başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı, “Rabbimden nice üç aylara sağlık sıhhat afiyetle kavuşturmasını niyaz ediyorum. Elbette önümüzde Ramazan ve Kurban Bayramı var. Ulusal bayramlarımız var. Ama şivlilik bizim Konya’da gerçekten bir çocuk bayramıydı. Herhalde adı konmamıştı. Elhamdülillah bu yıl adını koyduk. Geçen sene yine burada hep birlikteydik. Selçuklu Kongre Merkezi’nde Shivlilik Çocuk Şenliği adı altında bu programı başlattık. Ancak bu yıl Konya Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Selçuklu Belediyesi olarak bu düzenlemeyi tatile çevirmek istedik. Şivâyetimiz, lütuf, rahmet ve mağfiret olan üç ayların habercisidir. Çocuklarımızın da bayram olarak geçirdikleri bir gündür. Kayıtlı tatil olsun istedik. Adı konsun ve Şivlilik Çocuk Bayramı bu hali ile şekillendi. Tüm çocuklarımızın bayramı mübarek, üç aylarımız mübarek olsun. Konyamız zaten Mevlana şehridir. Selçukluların başkenti bizim Konyamız aşkın şehri, barışın şehri, kardeşliğin şehridir ve burada yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik her zaman ön plandadır. Dayanışmamızı, dayanışmamızı, birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde konuştuğumuz, gösterdiğimiz günlerdir. Üç ayların keyifli manevi iklimini ve manevi atmosferini bugünden itibaren kandilimiz ile paylaşacağız.

Birlikte yaşamaya başlıyoruz. Hep birlikte dolu dolu bir üç ay geçireceğiz inşallah. Sonrasında inşallah Ramazan Bayramı’na Ramazan’la birlikte kavuşacağız. Burada çok güzel bir kıraat dinledik.

Öğretmenim burada çok güzel şarkılar söyledi. Tanrı seni korusun. Teşekkür ederim. Varlığınız bize çok güzel bir tat veriyor. böyle devam et diyorum Sağlıkla nice güzel kandillerde çocuklarımızla birlikte olalım, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. ” dedim.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu