Ekonomi

SEC Başkanı Gensler’den kripto piyasasının kaderini etkileyebilecek açıklamalar

Gary Gensler, dün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ndeki soruları yanıtladı. Cumhuriyetçi üyelerin çoğunlukta olduğu komitede Gensler’e büyük eleştiriler yöneltildi. SEC Lideri, kripto para birimi ekosistemiyle ilgili birçok soruyu yanıtlamakta zorlandı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi Lideri Gary Gensler’e yöneltilen sorular arasında en dikkat çekici olanı EthereumVe dalgalanma Bununla ilgili sorular vardı. Komite Lideri Patrick McHenry, Gensler’e seslendi. “Ethereum bir menkul kıymet mi yoksa bir emtia mı?” SEC lideri soruya net bir cevap vermekten kaçındı. Ancak komite başkanı ısrarla sorunun cevabını istedi. Gensler’in de elleri titriyordu ama Gensler soruya tam bir cevap veremedi.

Toplantının ilerleyen saatlerinde devam eden Ripple-SEC Davası ile ilgili de bir soru soruldu. “Ripple bir menkul kıymet mi?” Gensler, davanın devam ettiğini söyledi. Bunun üzerine kurul üyesi, YSK’nın tezlerine devam ettiğini ve mahkeme kararı vermeden soruları bile yanıtlayamayacağını söyledi.

FTX borsasında yaşananlara ilişkin sorularla karşılaşan Gensler, kripto para borsasını çöküşten önce inceleme talimatı verdiğini söyledi. SEC lideri ayrıca kripto para piyasasını düzenlemelerle kontrol altında tutmaları gerektiğini belirtti.

Gensler’in Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi’ndeki açıklamalarından öne çıkanlar:

Bu makale ilk olarak BeInCrypto’da yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu