Haber

Son dakika! Bakan Bilgin’den asgari ücret zammı mesajı: Enflasyonun tahribatı devam ediyor, bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız

Asgari fiyat artırımında geri sayım başladı. Aralık ayının birinci haftasında birinci toplantısını yapacak olan Taban Fiyat Tespit Komitesi, 4 sefer toplandıktan sonra nihai kararını ay sonu açıklayacak. Milyonlar çıkacak kararı heyecanla beklerken, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin‘den dikkat çeken bir açıklama geldi.

“ENFLASYONUN TAHRİBATI DEVAM EDİYOR”

Bakan Bilgin, “Emekçileri enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatı devam ediyor, bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 18.15’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi kabul edecek. Yarın yapılacak minimum fiyat toplantısı öncesindeki sürpriz tepede, EYT ve taban fiyat artırımı ele alınacak.

TAKVİM YARIN BELİRLENECEK

Öte yandan Bakan Alım yarın (1 Aralık) Türk-İş Lideri Ergün Atalay ve TİSK Lideri Özgür Burak Akkol ile bir görüşme yapacak. Dorukta Minimum Fiyat Tespit Kurulu çalışma takvimi belirlenecek.

ASGARİ FİYAT NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari fiyatı, yasa gereği emekçi, patron ve hükümetten 5’er temsilci olmak üzere 15 şahıstan oluşan Taban Fiyat Tespit Komitesi belirliyor. Komite, yeni minimum fiyatı belirleme çalışmaları kapsamında dört kere toplanıyor. Bakanlıktaki birinci toplantının akabinde Kurul, emekçi, patron konut sahipliğindeki toplantıların akabinde son toplantısını tekrar bakanlıkta yapıyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komite, en az 10 üyenin iştirakiyle toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde liderin bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

MEVCUT TABAN FİYAT NE KADAR?

2022 yılının başında 4 bin 253 liraya çıkarılan minimum fiyata, enflasyon nedeniyle temmuzda bir orta artırım yapılmıştı. Temmuzda alınan kararla minimum fiyat 5 bin 500 lira olarak açıklanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu