Ekonomi

Spot Bitcoin ETF’leri küresel ilgi görmeye devam ediyor

Investing.com – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Lideri Gary Gensler ile Güney Kore Finansal Kontrol Hizmetleri (FSS) Lideri BitcoinETF’lerini tartışmayı planlıyor.

Güney Kore basınına göre FSS Lideri Lee Bok-Hyun, 2024 planları kapsamında gelişmiş finans piyasalarını ziyaret etme konusunu detaylandırdı. Bu planlar kapsamında Lee, SEC Lideri Gensler ile bir araya gelerek sanal varlıklar ve Bitcoin ETF’yi tespit edinAşağıdaki gibi önemli konularda danışmak istiyor:

Güney Koreli Düzenleyiciler Bitcoin ETF Konusunda SEC ile Görüşmek İstiyor

Bu duyuru, Güney Koreli düzenleyicinin spot Bitcoin ETF’ye yönelik katı duruşu nedeniyle sürpriz olarak değerlendirildi. Öyle ki, ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının ardından FSS, bu yatırım ürünlerine yönelik olumsuz görüşünü yineledi ve ülkede spot Bitcoin ETF’lerine aracılık edilmesinin sermaye piyasası kurallarına aykırı olması halinde uyarıda bulundu. Güney Kore, Bitcoin’i finansal varlık olarak kabul etmediği için BTC destek varlıklarının alım satımına izin vermiyor.

ABD’nin yıllar sonra Bitcoin bazlı spot ETF’ye yeşil ışık yakması, bu tür yatırım ürünlerine bakış açısını değiştirmeye başladı. Asya Kıtasında Hong KongSpot kripto ETF’leri için çalışmalarını sürdürürken, Çin’in de aralarında bulunduğu Asya Bölgesi’nden Bitcoin alımlarının hızlanmaya başladığına dair veriler ortaya çıkmaya başladı.

Son olarak Güney Kore’den kripto ETF’lere yaklaşımın değişebileceğine dair raporlar var. Bu durum, 2024 yılında ETF pazarının küresel anlamda genişlemesi konusunda kripto yatırımcılarının iştahını kabartan bir gelişme olarak değerlendirilebilir. ETF pazarının genişlemesi, kripto paraya daha fazla talep anlamına geleceği için bu durum, varlık fiyatlarında ciddi bir artış olarak yorumlanıyor. ve dış şoklara karşı daha dayanıklı olmak gibi olumlu gelişmeler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu