Teknoloji

Tesla’nın Autopilot videosunun aslında büyük bir aldatmaca olduğu iddia ediliyor

Tesla’nın Otopilot sistemi, dağ faresi yetiştiriciliğinin en büyük örneklerinden biri olma yolunda ilerliyor. Ve şimdi hikayeye yeni bir tez eklendi.

Bir Tesla mühendisi, 2016’da yayınlanan arabanın kendi kendine gittiğini ve ardından park ettiğini gösteren görüntünün kurgu olduğunu söylüyor.

Tesla’da bir otopilot mühendisi Ashok Elluswamy Şirketten yapılan açıklamada, aynı adı taşıyan otomobillerden biriyle kendi kendine park ettiğini gösteren görüntünün uydurma olduğunu savunduğu söyleniyor. 2021’de yayınlanan bir makaleye göre Tesla çalışanları, arabanın videoda izlediği rotanın zaten haritalandırıldığını ve aslında çekimler sırasında bir yere çarptığını iddia etmişti.

2016’da yayınlanan ve hala Tesla’nın web sitesinde bulunan video, bir Tesla’nın birini Tesla ofis parkına götürmesini gösteriyor. Sürücü arabadan iner ve araba iki arabanın arasına park eder. Resmin altındaki sorumluluk reddi beyanı şöyledir: Sürücü koltuğundaki kişi sadece yasal nedenlerle oradadır. Hiçbir şey yapmaz. Araba kendi kendine gidiyor.

Habere göre Elluswamy’nin sözleriyle, ” Videonun amacı, 2016 yılında müşterilere sunulanları doğru bir şekilde anlatmak değildi. Sisteme dahil edilebilecekleri anlatmaktı.” dedim.

2018’de Tesla kazasında hayatını kaybeden yazılım mühendisi Elluswamy’den açıklama walter huang Ailesinin açtığı davanın bir parçası. Elluswamy, videonun Tesla’nın kendi kendine sürüş yeteneklerini o sırada olduğu gibi gerçek bir biçimde tasvir etmediğini ve Huang’ın ailesini temsil eden avukatın olduğunu savunuyor. Andrew McDevitt, “ Bu videoyu herhangi bir sorumluluk reddi beyanı veya yıldız işareti olmadan öne çıkarmak açıkça yanıltıcıdır” diyor.

Tesla, sürücü yardımı olan otomobiller sunan tek şirket değil, ancak şirket bu özelliği içeren birkaç kazayla manşetlere girdi. Şirketin adı, gelişmiş şoför takviyesi sistemiyle ilgili çeşitli yasal davalarda ve soruşturmalarda geçiyor. California adliyesi, Tesla’nın araçlar gerçekten tamamen otonom olana kadar kendi kendine sürüş reklamını yapmasını engelleyen yeni bir yasa bile çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu