Ekonomi

Trendyol, Pasha Holding ile Azerbaycan’da ortak olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trendyol’un artık o ülkenin bir markası olarak Azerbaycan’da hizmet vereceğini belirterek, “Önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki ticaret hacmi daha da artacak.” söz konusu.

Trendyol, Azerbaycan’ın en büyük holdinglerinden biri olan Bakü merkezli Pasha Holding ile Azerbaycan pazarı için ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Trendyol ve Pasha Holding, Azerbaycan’da ortak e-ticaret faaliyetleri yürütecek bir şirket kuracak. Böylece Trendyol, Almanya’dan sonra Azerbaycan’a da açılacak.

Türkiye’nin havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te düzenlenen uzlaşma töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri farklı bir boyuta taşıyacak olan bu imza töreninin 2019’da gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. TEKNOFEST atmosferinde gerçekleşti.

Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkilerini “tek millet, iki devlet” sloganıyla ilerlettiklerini belirten Varank, son dönemde ekonomik ve ticari ilişkilerin farklı bir boyuta taşındığını kaydetti.

Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha önce Trendyol’un Berlin ofisinin açılışına gitmiştim. Trendyol’u bugün Azerbaycan’da görmeye başlayacağız çünkü ikinci adres olacak. Pasha Holding ile birlikte Azerbaycan’da fiilen ortak bir marka yaratmış olacağız. Trendyol en çok kullanılan markalardan biri ama artık Azerbaycan’ın markası olarak devam edecek.İki ülke arasındaki ticaret hacmi önümüzdeki dönemde daha da artacak.”

Dünyada iş yapış biçimlerinin değiştiğini ve teknoloji firmalarının birçok alanda müşterileri için çözümler üretmeye başladığını belirten Varank, “Dünyada büyük bir rekabet var. Bunu kaçırmamamız lazım. Ortak markayı tanıtacağız. Azerbaycan ve Türkiye’nin dünyaya açılması. Markamızla o coğrafyaya açılacağız. Böylesine stratejik bir imza atan Pasha Holding’e bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadeleri kullandı.

“Ortaklığın yaratacağı sinerji, Azerbaycan e-ticaret ekosistemini geliştirecek”

Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, Pasha Holding ile stratejik ortaklığın ilk adımını attıklarını belirterek, Azerbaycan internet sitelerinin 3 Mayıs itibarıyla açılacağını belirtti.

Altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Azerbaycan’daki faaliyetlerine tam anlamıyla başlayacaklarını belirten Çetin, şöyle konuştu:

“Geçen yıl Trendyol’a yurt dışından verilen siparişlere baktığımızda ilk sırada Azerbaycan yer alıyor. Ayrıca mobil veri analiz platformu App Annie’ye göre 2022’de Trendyol, Azerbaycan’da en çok indirilen uygulama oldu. Pasha Holding’in Azerbaycan’daki tecrübesiyle pazar, Trendyol’un teknoloji, lojistik ve üretim yetkinliklerinin yaratacağı sinerji.

Trendyol’un uluslararası pazarlara açılmasının gelecek vizyonundaki önceliklerinden biri olduğunu vurgulayan Çetin, “Bu girişim, sınır ötesi ticareti kolaylaştırarak ve bölgedeki ekonomik büyümeye katkı sağlayarak Türkiye ile Azerbaycan arasındaki işbirliğine dayalı bağları güçlendirecektir. Ülkeyi karşılıklı yarar sağlayan bir ortaklık için ileriye taşıyor.” söz konusu.

“Yeni fırsatları takip edeceğiz”

Pasha Holding CEO’su Jalal Gasimov, rahatlığı, geniş ürün yelpazesi ve rekabetçi fiyatları nedeniyle Azerbaycan’da e-ticarete olan ilginin arttığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu anlaşma, daha geniş bir eser yelpazesine avantajlı fiyatlarla erişim kolaylığı sağlayacak ve aynı zamanda başta Pasha ekosisteminde yer alanlar olmak üzere Azerbaycan şirketlerinin mali iş ve hizmetlerini de sunacaktır. Lojistiğin yanı sıra teknoloji transferini de kolaylaştıracak bu girişim, ekosistemini geliştirerek fastmarket ve gıda gibi farklı alanlara değer katacak, yeni iş fırsatları yaratacak, e-ticaret kültürünü teşvik edecek, KOBİ’lerin online satış yapmasını sağlayacak. Kayıt dışı ekonomiyi azaltmak ve böylece bu taahhüdün ülkedeki yabancı yatırımı artırmasını bekliyoruz.”

haberceltikci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu