Ekonomi

Trendyol’un uluslararası açılımda yeni rotası Ukrayna

Türk ürünlerini ve üreticilerini dünya pazarlarıyla buluşturan Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Trendyol, Ukrayna pazarına girmeye hazırlanıyor. Trendyol’un bu hamlesi, Almanya, Azerbaycan, Körfez Ülkeleri ile Orta ve Doğu Avrupa (CEE) pazarlarına yönelik son dönemdeki başarılı genişlemelerinin ardından geldi.

Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve savunma sanayi şirketlerinden Baykar’ın CEO’su Haluk Bayraktar’ın yanı sıra Ukrayna Hükümeti’nin üst düzey temsilcileriyle Kiev’de bir araya geldi. Başbakan Birinci Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Svrydenko ve Ukrayna Stratejik Sektörler Bakanı Alexander Kamyshin’in katıldığı toplantıda Baykar ve Trendyol şirketlerinin uluslararası yatırım planları ele alındı.

Trendyol Grup Başkanı Çetin ve Baykar CEO’su Bayraktar ile görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Svrydenko, “Türk şirketlerinin savaşın sonunu beklemeden Ukrayna’ya yatırım yapmaya hazırlanmasını önemli buluyorum. İlgi savaş zamanlarında geldi. “Hızla ilerleyen yüksek teknoloji sektörünün ve savunma sanayinin ötesine uzanıyor. Lojistik ve pazar alanında da ihracata yönelik işbirliklerine yoğun ilgi var. İşbirliğimizi geliştirmenin ve daha güçlü ekonomik bağlar kurmanın yollarını değerlendirdik. Ticaretin artmasının ülkelerimizi birbirine yakınlaştıracağına inanıyorum.”

Trendyol, yeni nesil e-ticaret tecrübesiyle Türk üreticilerini ve ürünlerini 100’den fazla ülkeye ulaştırıyor; Dışa açılma stratejisine Ukrayna’yı da dahil etti. Ukrayna’da hızla gelişen e-ticaret pazarını ve Ukraynalı tüketicilerin Türk ürünlerine olan ilgisini değerli bir potansiyel olarak gören Trendyol, dünya standartlarındaki dijital altyapısını ve Ukrayna’da büyüyen uluslararası operasyon alanını en etkin şekilde kullanmayı hedefliyor.

Trendyol, tüm yeni pazarlarda olduğu gibi Ukrayna’da da dijital ve lojistik altyapıya yatırım yapmayı planlıyor. Polonya’daki 3 milyon stok kapasiteli deposu, bölgedeki faaliyetlerinde değerli bir avantaj sağlayacak.

Türk ve Ukrayna hükümetlerinin bakanları bu hafta İstanbul’da, savaş sırasında Türk inşaat şirketlerinin zarar verdiği Ukrayna altyapısının yeniden inşasını amaçlayan “Türkiye-Ukrayna Yeniden Yapılanma Görev Gücü” belgesini imzaladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

cekmekoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu