Haber

Türk sporcular Avrupa Halter Şampiyonası’nda başarılı oldu

Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda kadınlar 45 kiloda Avrupa şampiyonu Cansu Bektaş ile aynı kiloda ikinci olan Gamze Altun, mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nın ilk gününde kadınlar 45 kiloda 2 altın ve 1 gümüşle Avrupa şampiyonu Cansu Bektaş ile Avrupa halterde ikinci olan Gamze Altun yarıştı. Kategoride 1 altın ve 1 gümüşün aynı ağırlıkta olduğu açıklamalarda bulunuldu.

Büyükler kategorisinde Ermenistan’ın ardından ikinci kez Avrupa şampiyonu olan Cansu Bektaş, hedefinin kilo artırarak önce dünya şampiyonluğu, ardından da olimpiyat madalyası kazanmak olduğunu söyledi. Genç sporcu, “Öncelikle ülkemi en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Zaten Avrupa rekorum vardı, burada kendi rekorumu kırdım. Hedefim 2019’dan sonra dünya şampiyonasında madalya almak.” Bundan sonraki müsabakalarda da Avrupa ve dünya şampiyonu olmaya devam edeceğimin sözünü veriyorum. “Bizi izleyen herkese ve tabii ki öncelikle tüm antrenörlerime ve federasyonumuza teşekkür ediyorum.” başkan. Yeni hedefim 2028 Olimpiyatları’nda şampiyon olmak” dedi.

Gamze Altun, yeni hedefinin büyükler dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti. Geçen yıl Ermenistan’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyayı az farkla kaçırdığını belirten Altun, “Bu yıl hem altın madalya hem de yeni bir rekor elde ettim. Kamp sürecinde çok iyi hazırlandım ama ne olacağı belli değil. Yarışmada bir şeyler olacak. Benim için çok iyi geçti, bu yüzden çok mutluyum. “Madalyalarımı önce hocalarıma, sonra da aileme takdim ediyorum” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu