Haber

Washington Square Park’ta Filistin’e destek protestosu

Özlem Özgüt Yörekli- abdpost.com(ABD IGFA)
Filistin’e destek amacıyla Washington Square Park’ta gösteri düzenlendi. Adalet Öğrencileri protestoyu Filistin liderliğindeki topluluk örgütü Within Our Lifetime (WOL) ile birlikte düzenledi. Gösteriye katılan yüzlerce öğrenci, New York Üniversitesi’ne İsrail-Hamas savaşında Filistinlilerin kayıplarını tanıması ve üniversitenin Tel Aviv’deki yurtdışı eğitim programını kapatması çağrısında bulundu. Protestocular arasında Yahudilerin de varlığı dikkat çekti.

NEW YORK ÜNİVERSİTESİNE TEPKİ

Protestoda konuşan WOL organizatörlerinden Abdullah Akl, New York Üniversitesi’nin savaş politikasına sert tepki gösterdi. Bölgede yaşananların bir soykırım olduğuna işaret eden Akl, şöyle konuştu: “Bir ayı aşkın süredir insanların çatışma olarak adlandırdığı duruma soykırım diyoruz ve bu soykırımın finansmanından ABD ve kurumlarını sorumlu tutuyoruz. “New York Üniversitesi’nin Tel Aviv’de çalıntı arazide bir kampüsü olduğunu biliyoruz ve onlardan bu kampüsü kapatmalarını ve Gazze’deki Filistinlilere yönelik soykırıma aktif bir şekilde yanıt vermeye başlamalarını talep ediyoruz.”

İSRAİL YANLISI GÖSTERİCİLER DE BÖLGEYE GELDİ

Öte yandan yaklaşık 20 İsrail yanlısı karşı protestocu da ellerinde İsrail bayrakları taşıyarak hep birlikte sloganlar atarak alana geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gösterilerde polis iki kümenin ortasına barikat kurdu. İsrail yanlısı göstericiler Gazze’deki takviye eylemlerine tepki göstererek, İsrail’in gerçekleştirdiği baskınları savundu.

İKİ KÜME ARASINDAKİ GERİLİM

Gergin anların yaşandığı gösterilerde bir süre sonra iki grup birbiriyle kavga etmeye başladı. Gazze destekçileri İsrail yanlısı aktivistleri provokatör olmakla suçladı. İsrail yanlısı aktivistlerin Gazze yanlısı aktivistleri kışkırtmaya çalıştığı görüldü.

KÜÇÜK AKTÖR GÜLÜMSEDİ

Eylem geç saatlere kadar devam ederken, Gazze yanlısı aktivistlere destek veren küçük aktivist dikkat çekti. Küçük çocuk elindeki Filistin bayrağını sallayarak eylemlere destek verdi. O anlar eylemcilerin yüzünü güldürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu