Haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan DEVA Partisi’nden Dalgın’a “Kızıl Elma” yanıtı

Demokrasi ve Terakki Partisi (DEVA) Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, sosyal medya hesabından şu notla paylaşımda bulundu: “2023’te F-16 almak için lobi yapmak zorunda kaldığımızı görünce üzüntüyle hatırlıyorum…” 1984’ten itibaren Turgut Özal ve F-16 uçağı görüldü. Dalgın’ın paylaşımına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yanıt verdi.

BAKAN KACIR’DEN FOTOĞRAFLI CEVAP

Bakan Kacır, Dalgın’a, Baykar yapımı Kızılelma’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde poz verdiği fotoğrafını sosyal medya hesabı X’te paylaşarak yanıt verdi.

İşte Bakan Kacır’ın yazısı:

“NE YAPTIĞIMIZ AÇIK MI?”

Öte yandan DEVA Partisi’nden Dalgın, bir önceki paylaşımında F-16 savaş uçakları konusunda hükümeti eleştirmişti. Dalgın, “Cumhurbaşkan Erdoğan: ‘F-16’lara artık ihtiyacımız var’, Milli Savunma Bakanı Güler: ‘Mümkünse 40 adet Eurofighter almayı planlıyoruz’, Yine Sayın Güler: ‘Milli muharebe uçağımız KAAN’ı tedarik edeceğiz’ 2028’de yerli motor, en çok “2032’nin sonlarına doğru kendi motorumuzla uçacak. Yunanistan filosunu F-35’lerle geliştirirken bizim kaybedecek dokuz yılımız yok. Ne yapacağımız belli mi?” ifadelerini kullandı.

BAYRAKTAR KIZILELMA

Baykar Bayraktar Kızılelma, Türkiye merkezli insansız hava aracı üreticisi Baykar Teknoloji tarafından tasarım ve geliştirme çalışmaları devam eden, turbofan motorlu, gizli ve havadan havaya füze ateşleme yeteneğine sahip insansız savaş uçağıdır.

SERİ ÜRETİMDE GÖZÜ 2024’TE

Şu ana kadar iki prototipi başarıyla üretilen Bayraktar KIZILELMA’nın geliştirme ve üretim faaliyetleri devam ediyor. Milli insansız savaş uçağının seri üretimine 2024 yılında başlanması planlanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

kibriscikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu