Haber

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum Çekmeköy’de

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, STK temsilcileri, iş adamları ve iş kadınları, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bir insan, gençler tarafından da, büyüklerimiz tarafından da seviliyorsa o kişi asla hayal kırıklığına uğramaz. Hayırlı olsun başkanım.”

Seçim faaliyetleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, STK temsilcileri, iş adamları ve iş kadınları, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Çekmeköy düğün sarayında gerçekleşen ve kahvaltı yemeğiyle başlayan program, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın konuşmalarıyla devam etti.

Selamlama konuşmasını yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Ben aday olmayı ümit ediyorum demiyorum, 1 Nisan’daki İstanbul Belediye Başkanımız çok değerli Murat Kurum’dur diyorum. Ben de sözlerimi uzatmayacağım. çok, çünkü bugün asıl dinlemeye geldiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Kurum’dur.Sayın liderimiz, Değerli hemşehrilerim, her yerde söylüyorum; bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başında Yenidoğan’ı durduran bir yönetim var. Çekmeköy, Aydınlar, Cumhuriyet, Soğukpınar, Güngören, Taşdelen ve Sultançiftliği’nden devam eden Sancaktepe, Sultanbeyli metro hatları, bugün bu salonda şöyle diyor: Allah’ın izniyle bu millet bana bu belgeyi verirse, İnşallah 31 Mart’tan sonra ilk icraatlarımdan biri sıkıntı haline gelen Çekmeköy Taşdelen Metrosu ve Taşdelen Kavşağı’nda çalışmalara başlamak olacak.Ayrıca mevcut polis binamız da yarım kalan Alparslan Türkeş Kültür Merkezi’nin tamamlanmasının sözünü veriyoruz. konumu da dahil olmak üzere yaşam alanı, gençlik meydanı ve yer altı otoparkıyla mevcut İBB yönetimi tarafından yarım bırakılan proje. Şimdi buradan soruyorum; Çekmeköy’de yapılan metro hattına kılçık deyip içini toprakla dolduranlarla mı yola devam edeceğiz, yoksa bu şehre hizmet için geldiğini söyleyen Murat Kurum’la mı? Liderim Çekmeköy konusunda kararını vermiş, sen bu şehrin belediye başkanı olacaksın. Biz de 1 Nisan sabahına kadar aralıksız olarak sahada olacağız. 14 yıldır ilçemizde hep bu bölgedeyiz, son ziyaretlerimde de gençlerle sohbet ettiğim yerlerde sohbetleri oluyor. sana karşı kıskanılacak kadar hoş. Herşeyi bir kenara bırakıp diyorum ki; “Bir insan gençler tarafından sevilirse, bir insan sevgili anneler ve büyükler tarafından sevilirse, o kişinin sırtı Allah’ın izniyle asla bitmez” dedi.

“Taşdelen’de her geçen gün artan trafiği hızla çözeceğiz”

Çekmeköy için hazırladığı projelerden bazılarını 5 ana başlıkta paylaşan Kurum, “Türkiye Yüzyılımızda İstanbul Vizyonunu 10 temel başlıkta detaylı bir şekilde anlattık. Yakın zamanda ilçelerimize yönelik projelerimizi açıklayacağımızı söylemiştik. Liderimiz Ahmet Poyraz ile birlikte hazırladığımız projelerden birkaçını burada paylaşacağım. İlk olarak.” Çekmeköy’deki tüm trafik sorunlarına son vereceğiz. Öncelikle CHP İBB yönetiminin kazdığı Çekmeköy, Kirazlıdere, Güngören, Aydınlar, Taşdelen, Yenidoğan metro hattını hızla yeniden faaliyete geçireceğiz. Onların bıraktığı bu kötü anıyı hafızalardan sileceğiz. Çekmeköy’ün başı yüksektir. İkinci olarak Taşdelen’de artan trafiği hızla çözeceğiz. İBB’nin 5 yıldır hiçbir şey yapmadığı, sadece algılayıp reklamını yaptığı tünel kavşağını en kısa sürede revize ederek Taşdelen’e kazandıracağız. Üçüncü projemiz olarak köprülü kavşağımız Nev Eser Konaks’ta yer alacak. Oradan da trafiği yer altına alacağız. Çekmeköy’ün iki yakasını tamamen birleştirip 12 bin metrekarelik bir meydan oluşturacağız. Bu sayede yolun iki yakası birbiriyle buluşacaktır. Dördüncü olarak Kuzey Marmara Otoyolu’ndan 2. Köprü’ye kadar olan bağlantı yolunda Alemdağ – Çatalmeşe çıkışını vereceğiz. Çekmeköy’e trafik getirmeden hem TEM hem de Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlantıyı sağlayacağız.

Beşinci olarak Çekmeköy Belediyesi gençlerimize 5 bin lira burs veriyordu. Burada gençlerimizle bir araya geldiğimizde bizden taleplerde bulundular. Gençlerimiz “Okulumuzda spor salonu yok, yapabilir misiniz?” dediler. Hızla talimat verdik ve 2 okulumuza spor salonları kurduk. Okullar açıldığında o gençlerin yanında olacağız. Gençlerimiz belediyemizin bize burs verdiğini ancak artırılsa daha iyi olacağını söyledi. Orada liderim Ahmet ile birlikte karar aldık ve bursumuzu 7 bin TL’ye çıkardık. Gençlerimiz için 7 bini çok az görüyoruz. 1 Nisan itibarıyla İBB olarak gençlerimize yönelik burs tutarını 10 bin liraya çıkaracağız. Bu sayıyı her yıl artıracağız” dedi.

“Mevcut İBB yönetiminin kullandığı dil hiçbir CHP’li hemşerimiz tarafından tasvip edilmiyor.”

Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin sözde uygulamada gösterdiği kararlılığı gösteremediğini vurgulayan Kurum, “Herkes bizim vizyonumuzdan, bu projelerimizden, sokaktaki yatırımlarımızdan bahsediyor. Buradan kardeşlerimize seslenmek istiyorum. ve CHP’ye gönül vermiş hemşehrilerim. CHP’li kardeşlerimizin oyu da beni ilgilendiriyor. Ama sakın yanlış anlaşılmasın, bu asla basit bir talep değil. Bu talep tek taraflı bir şey değil. aksine karşılıklı gönülden anlaşma olacaktır. Gittiğimiz her yerde CHP’li kardeşlerimiz ile çok samimi ve içten sohbetlerimiz oluyor. Mevcut İBB yönetiminin kullandığı dil ‘CHP yok’ şeklindedir. Hemşehrilerimiz tarafından tasvip edilmemektedir. CHP’li kardeşlerimiz Beni durduran ve konuşan kişi genel olarak bana şunu söyledi: “Mr. Murat, adaylarımızla senin aranda ne fark var? “Siz belediyecilikte çok iyisiniz, bizim insanımız bu seviyeye ulaşamaz.” Bu sözleri duyduğumuzda rakibimizin iftiraya uğramasına sevinmemize gerek yok. Bu duruma CHP’li dostlarımız adına çok üzülüyorum. Neden üzülüyorum biliyor musun? Artık CHP’lilerimiz İBB yönetiminin başarılı olmasını istiyor. İstemezler mi? Oy verdikleri kişilerin yaptıklarını gururla anlatmak istemezler mi? 100 yıl konuşulacak bir eser ortaya koysalar ve CHP’li arkadaşlarımız bunu gururla anlatsalar kötü olur mu? Fena olmaz ama iş dışında her şeyle meşgul oldukları için bunu yapamıyorlar. Çünkü hırsları ve hesapları var. İstanbul’a dair hiçbir planları, projeleri, hayalleri yok. Mevcut yönetimdekiler sözle, sözle gösterdikleri kararlılığı eylem, eylem ve icraatlarda gösteremediler. Hizmet ve çalışmalarda boş vaatlerle gösterdikleri çabayı gösteremediler. Çamur atma kararlılığını bu milletin acısına koşma kararlılığını gösteremediler. Bu benim. O yüzden özellikle CHP’ye gönül vermiş, sesi bize ulaşan tüm hemşerilerimizden oy istiyorum. Gelin el ele verelim ve bu gidişata dur diyelim diyorum. Amansız çabalarımızla sadece CHP’li kardeşlerimizi değil, İstanbul’u seven herkesi gururlandıracağız. İstanbullular baş eğmeyecek. “Her İstanbullunun oyu, desteği ve duasını herkesin İstanbul’u için talep ediyoruz” dedi.

“Biz de kolları sıvadık mı, bir daha asla sıvayamayız.”

İstanbul için kolları sıvadığını belirten Murat Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün vatandaşlarımız, görüşleri ne olursa olsun, bizim sözlerimizin, kolları sıvayıp rol oynayanların verdiği sözler gibi olmadığını biliyor. Kollarımız bir kez sıvandı mı, bir daha asla sıvanamaz. Çünkü o kollar Artık Murat’ın kolları değil, milletin kolları. O silahlar artık Murat’ın kolları değil. Gidip afetten etkilenen kardeşlerimize sarılıyor. Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de, Antalya’da 365 bin yeni yuva kuruyor. Kastamonu’dan Giresun’a ve daha birçok yere asrın felaketini yaşayan 11 vilayete yardım eli uzatan o kollar, 3 ayda 180 bin yeni konutun inşaatına başlıyor. Artık bu kollar 25 yıllık tecrübeyle donatılıyor. tecrübe ve İstanbul için yeniden sıvandı, bir daha kapanmamak üzere. İstanbul yeniden dirilinceye, İstanbul yeniden yükselmeye başlayıncaya kadar asla kapanmayacaktır. Ellerimiz İstanbul’un tarihini değiştirecek 650 Bin yenisini inşa etmek için birleşeceğiz. , sıcak ve güvenli evler. Belediyeden en ufak bir destek alamayan emeklilerimiz, yaşlılarımız ve gençlerimiz için kalplerimizi birleştireceğiz. “Gerçek ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi bir araya getireceğiz.”

“Yeni metrobüs ve otobüs hatlarıyla İstanbul’un her noktasına kesintisiz ulaşımı sağlayacağız.”

İstanbul’a yönelik hedeflerini ve vatandaşlara desteklerini anlatan İBB Başkan Adayı Kurum, “Yarı zamanlı belediyecilik yapmayacağız. Arada bir İstanbul demeyeceğiz. 24 saat belediyecilik yapacağız” dedi. Haftanın 7 günü. İstanbul’da 650 bin konutu 5 yılda sizler için bitireceğiz. 100 bin sosyal konutu kiralanacak, satılmayacak, 18 gün kiraya vereceğiz.” Bir ay içinde tamamlayacağız. 328 kilometrelik metro hattını 5 yılda 650 kilometreye çıkaracağız. 10 yıl sonra bunu 1.400 kilometreye çıkararak İstanbul’daki trafik sorununu hep birlikte sonlandıracağız. İstanbul’da metro kullanmayan tek ilçe bırakmayacağız. Ortalama seyahat süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşüreceğiz. Yeni Metrobüs ve otobüs hatlarıyla İstanbul’un her noktasına kesintisiz ulaşımı sağlayacağız. Gençlerimize tam yüzde 40 indirim desteği sağlayacağız. 0-6 yaş arası çocuğu olan babalara da çocuklarıyla birlikte ücretsiz seyahat etme hakkı tanıyacağız. İhtiyaç sahibi emeklilerimize her ay 2 bin 500 TL destek sağlayacağız. İlk kez iş kuracak kardeşlerimize 100 bin TL hibe desteği sağlayacağız. Evlenen kardeşlerimize 50 bin TL beyaz eşya yardımı yapacağız. 31 Mart akşamı Çekmeköy’ün kardeşi olmak istiyoruz. Bu anlayışla çalışacağız” dedi. – İSTANBUL

mihaliccikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu