Haber

Taksici cinayetinin ardından ardı ardına ‘infaz’ sesleri!

İzmir’de gece yarısı arabasına bindirdiği kişinin “Soğukta bırakmamak için aldım” diyerek silahlı saldırısında yaralanan taksi şoförü Oğuz Erge, hayatını kaybetti. Büyük yankı uyandıran konuyla ilgili siyasilerden peş peşe ‘infaz’ çağrıları gelmeye başladı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve İYİ Parti eski Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ‘infaz’ çağrısında bulundu.

“ÖLÜM CEZASI OLMALI”

Katil zanlısının idam edilmesi gerektiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda belirten Destici, “Bu olay bazı suçlara idam cezası verilmesi gerektiğini gösterdi. Vahşice katledilen Oğuz Erge kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Geçimini sağlamaya çalışırken terör örgütüne sempati duyan bir kişi tarafından.” Yakınlarına sabır diliyorum. Bu cinayet toplumumuzu derinden yaraladı. Bir vatandaşın hayatına asla bu şekilde teşebbüs edilmemelidir. Bu tür katillerin bir infaz düzenlemesi ya da başka bir uygulamayla cezaevinden çıkmaması gerekiyor. Yıllardır vatandaşlarımıza söz verdiğimiz idam cezasına ilişkin anayasa değişiklik önerimizi 2018 yılında Meclis’e sunduk. “Bunu siyasi partilerle paylaştık. Maalesef hiçbir siyasi parti bunu desteklemedi” dedi.

“BU ÜÇ HATA İÇİN İDAM CEZASI İSTİYORUZ”

Üç suçtan dolayı idam cezası istediklerini belirten Destici, açıklamasına devam ederek şöyle devam etti: “Biz sadece dün yaşanan iğrenç olayda olduğu gibi şehit olan teröristler için gözünü kırpmadan vatandaşlarımızın canını hedef alan katillerin yanındayız. Kadınlarımızı, kızlarımızı, çocuklarımızı kaçırıp onlara veren teröristler için askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza kurşun sıkarak veya bombayı patlatarak.” “Tecavüz eden, öldüren cani sapıklara yönelik yazılarımızda idam cezasının da yer almasını istiyoruz” dedi.

İşte Destici’nin paylaşımı;

AĞIRALİOĞLU’NDAN ÖLÜM ÇAĞRISI

Eski İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da sosyal medya hesabı üzerinden idam çağrısı yaptı. İzmir’de taksi şoförünün yolcusunun silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Ağıralioğlu, şunları söyledi: “Psikopat katiller, çocuk tecavüzcüleri, cani sapıklar, askerimizi, polisimizi, vatandaşlarımızı şehit eden teröristler için idam cezasını gündemimize almalı ve sınırları hükümlerle açıkça çizilmiş şekilde tartışmaya başlamalıyız.”söz konusu.

İşte Ağıralioğlu’nun paylaşımı;

Bu infaz sistemi sayesinde her temiz vatandaşımız, psikopat bir katil tarafından öldürüleceği günü, “sokakta sırasını” bekliyor!

Anlaşılan o ki, cezanın iyileştirici niteliğini esas alan çağdaş hukuk, bu katil suç makinesine çare olamaz! Maalesef cezaların caydırıcı etkisi yok!

“Bu havada insan dışarıda kalır mı? “O maskeyi takarsan satın almazlar kardeşim.” Dokuz suçtan sabıkası bulunan taksi şoförü, teröre destek veren bir katil tarafından alçakça öldürülen iki çocuk babası hayırsever vatandaş Oğuz Erge kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Ailesine, dostlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Herkesi derinden yaralayan bu tür suçluları milletimizin maddi imkanlarıyla besliyor, zamanı gelince onları sokaklara salıyor ve bir masumun daha kanlarına kanacağı suç zamanını bekliyoruz.

Şimdi avukatlarımız anlatsın!
Bu katil kaç yıl hapis cezası alacak?
Kaç yıl görev yapacak?
Eğer erken affedilmezse ne zaman çıkıp aramızda yeni kurbanlar arayacak?

Böyle bir kamu düzeni, böyle bir adalet mümkün mü?
Vicdan sızlıyor, yürek kanıyor!

Bu ülkeye, hatalı hukuk sistemi, sorunlu adalet sistemi, darbe dönemlerinin acı tecrübeleri nedeniyle karşı çıkanlar mutlaka olacaktır;

ancak “açık sınırlarla, kesin kanıtlarla ve bağlayıcı hükümlerle”;
psikopat katiller
çocuk tecavüzcüsü cani sapıklar,
Askerimizi, polisimizi, vatandaşlarımızı şehit eden teröristlerin infaz sorununu gündemimize almalı ve tartışmaya başlamalıyız!

Toplumun vicdanını kanatan, adaleti baltalayan acı olaylar nedeniyle bu konu artık kaçınılmaz bir zorunluluk olarak kamuoyunun ve siyaset kurumunun gündemine gelmiştir…

 

haber-harran.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu