Haber

Antalya Büyükşehir depremzedelere ulaşım desteği sağlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinden kente gelen depremzedelere, Cam Piramit Afet Yardım Toplama Merkezi’ne, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’ndeki giysi bankasına ve AFAD Uyum Merkezi’ne ücretsiz ulaşım sağlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgelerinden Antalya’ya gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik halinde faaliyetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, hem yardımların deprem bölgesine ulaştırılması hem de kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için yoğun mesai harcıyor.

TEMEL İHTİYAÇLARA KOLAY ERİŞİM

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi sarsan depremin ardından Antalya’ya gelen depremzedelerin kaldıkları yerlerden Büyükşehir Belediyesi Cam Piramit Afet Yardım Toplama Merkezi, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’ndeki giysi bankası ve Meltem’deki AFAD Merkezi’ne ulaşım sağlıyor. kalıyorlardı. Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki Muratpaşa KYK yurdundan ve Karpuzkaldıran’dan depremzedeler için ücretsiz ring seferleri başlatıldı. Depremzedeler, gün boyu hizmet veren ring seferleri ile temel ihtiyaçlarının karşılanması için Cam Piramit, Doğu Garajı Kültür Merkezi’ne veya kayıt işlemleri için Antalya Spor Salonu’ndaki AFAD Uyum Merkezi’ne götürülüyor.

YER AYAKLARIMDAN KAYDIYOR

Kahramanmaraşlı depremzede Mehmet Yanık, “Deprem olduğu zaman güçlükle dışarı çıktık. Sanki suyun üzerinde yürüyordum ve yer ayaklarımızın altından kayıyordu. Akrabalarımızı ve arkadaşlarımızı kaybettik. Cuma günü ailemle birlikte Antalya’ya geldik. Bizlere bu otobüsün imkanını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

DÜNYA TARİHİNDE YOK

Depremzede Bayram Aydıngün, ‘Dünya tarihinde böyle deprem görülmedi maalesef Hatay diye bir şehir kalmadı’ diyerek, “Antakya merkezde yaşıyorum ve şehrin büyük bir kısmı yıkılmış durumda. Kendi mahallemizde oturulacak ev yok. Çok zor. Böyle bir günde birlik olmaya ihtiyaç var, bizlere yoğun ilgi gösteren herkese teşekkürler. Çok teşekkür ederim” dedi.

BEŞİKTE SALLANDIK

Kahramanmaraşlı 21 yaşındaki depremzede Elif Beyza, “Yatağım beşik gibi sallandı, çok sarsıldık. Hepimiz çok korkmuştuk. Maraş’ta 3-4 gün çadırda kaldık ama hava çok soğuktu. Çok şükür Antalya’ya geldik. Artık içimiz rahat, ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Kahramanmaraş Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisiyim, okullar kapandı, ne olur bilmiyorum. Deprem zaten çok acı verici ve okulumdan uzakta olacağım için üzgünüm.”

GÜNLER SONRA SICAK UYKUYLA UYUYORUZ

Antalya’ya geldiklerinde günler sonra sıcacık bir uyku uyuyabildiklerini söyleyen Zeynep Yanık, “Büyük bir uğultu sesiyle şiddetli bir şekilde sallanmaya başladık. Kıyamet geldi dedim. Maraş’ta evler, dükkanlar yerle bir oldu. Halkımızın tamamı enkaz altındaydı. Bunları görünce ağladım. Dün gece Antalya’ya geldik. Günler sonra burada sıcacık bir uyku çektik ve çok mutlu olduk. Bize yardım eden herkesten Allah razı olsun” dedi.

DOĞU GARAJINA GİYİM BAĞIŞI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nde kurduğu giyim mağazasıyla depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Zelzele bölgesinden Antalya’ya gelen afetzedeler giyim ihtiyaçlarını buradaki mağazadan karşılayabiliyor. Depremzedelerin oluşturduğu ihtiyaç listeleri görevli tarafından anında temin edilir. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hayırseverlerin ellerinde bulunan kıyafet yardımlarını Doğu Garaj Konfeksiyon Mağazası’na bağışlayabileceklerini söyledi.

İHTİYAÇLAR KARŞILANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Cam Piramit Afet Yardım Toplama Merkezi’nde Antalya’ya ulaşan depremzedelerin ihtiyaçları karşılanmaya devam ediyor. Gönüllü vatandaşların yardımıyla toplanan temel ihtiyaç maddeleri, depremzedelerin ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Özenle hazırlanıp paketlenen ihtiyaç malzemeleri bekletilmeden depremzedelere ulaştırılıyor.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu