Haber

Biden’dan ‘Trump’ açıklaması: New York polisine güveniyorum

Biden, saf hidrojen üreten bir elektrik santralini ziyaret ettiği Minneapolis, Minnesota’ya gitti.

Biden, burada yaptığı konuşmada yakıt ekonomisi ve saf gücün değerine değindi. Biden bu kapsamda kendi yönetiminde yaptıkları yatırımlardan bahsetti.

Konuşmasından önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden, Trump’ın New York’taki yargılanmasıyla ilgili rastgele bir patlama olasılığından endişe duyup duymadığı sorusuna “Hayır, New York Polis Departmanına güveniyorum” yanıtını verdi.

Mevcut hukuk sistemine inanıp inanmadığı sorulduğunda Biden, “Evet” yanıtını verdi. o cevapladı.

Beyaz Saray’dan barış çağrısı

Biden’ın programı nedeniyle seyahat ettikleri uçakta soruları yanıtlayan Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Olivia Dalton da protesto durumunda halkı barışçıl olmaya çağırdı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, bugün düzenlediği basın toplantısında, protestolar sırasında meydana gelebilecek olası patlamalara karşı kentte gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını bildirdi.

Trump’ın suçlaması

ABD’de 2024 başkanlık seçimleri için aday olan Trump, 18 Mart’ta yetişkin film yıldızı Stormy Daniels için Manhattan Bölge Savcılığı’nın para ödediği gerekçesiyle başlattığı soruşturmayla ilgili olarak Manhattan Bölge Savcısı’nın tutuklanmasını beklediğini açıklamıştı. 2016 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında bir “sessizlik payı” ve bu nedenle protesto çağrısında bulundu.

Bu saatlerde New York’a gelip 5. Cadde’deki konutunda kalması beklenen Trump’ın yarın ifade için New York bölge mahkemesine gitmesi bekleniyor.

ABD medyasında, Trump hakkında şu an yayımlanmayan iddianamede “susma payı” ödemek ve kampanya maddelerini ihlal etmek dışında 30’dan fazla suçlamanın yer aldığına dair bilgiler var.

Trump, Amerikan tarihinde kendisine karşı bir suçlama nedeniyle yargılanan ilk eski lider olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu