Ekonomi

SAP 3 bin kişiyi işten çıkaracak

Perşembe günü yayınlanan bir açıklamaya göre, Alman yazılım şirketi 2023 için düzeltilmiş faaliyet karının 8,8 milyar avro (9,6 milyar dolar) ila 9,1 milyar avro aralığına çıkmasını bekliyor. Bu rakam, Bloomberg anketine katılan analistlerin varsaydığı ortalama 8,65 milyar avronun üzerinde.

SAP SE, şirket kârını artırmanın yollarını ararken bu yıl yaklaşık 3.000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. İşten çıkarmalar çalışanlarının yüzde 2,5’ini temsil ediyor.

Bu hamleyle SAP, geçen yıl hisse fiyatları düştükten sonra işten çıkarmalar yapan ve maliyetleri düşürmenin yollarını arayan, giderek büyüyen teknoloji şirketleri listesine katılıyor.

SAP CEO’su konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, işten çıkarmaların stratejik bir hamle olduğunu ve “işin ivmesiyle ilgili olmadığını” söyledi. Öte yandan şirket hisseleri son 12 ayda yaklaşık yüzde 12 değer kaybetti.

Şirket, yeniden yapılanma ve Qualtrics’in satış motivasyonunun en büyük işi olan bulut hizmetlerine yeniden odaklanmak olduğunu söyledi.

Bulut işi, geçen yıl SAP’nin en büyük gelir akışı haline geldi. Bu ayın başlarında Moody’s, şirketin değişikliği nedeniyle SAP’nin görünümünü düşürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu