Ekonomi

Motorin fiyatlarında büyük artış var: Cumhuriyet tarihinin en yüksek fiyatları olacak

Petrol fiyatları, döviz kurları ve vergilerdeki artış akaryakıt fiyatlarında yeni artışlara kapı açtı. Akaryakıt artışları hız kesmeden devam ediyor. Küresel piyasalarda rekor kıran dolar kuru, ek vergiler ve fiyat artışları akaryakıt fiyatlarına art arda yapılan artışlara da yansıyor.

Yeni yılın ilk gününde dizel fiyatlar 37,17 Lirasıydı. Son 9 günde artıyor Daha sonra motorinin fiyatı 41 lirayı aştı. Motorin fiyatlarında bir artış daha geliyor.

Bu gece prestijle mazotun litre fiyatı 1 lira 38 kuruş artış gelecek. Böylece şu anda litresi 41 liranın üzerinde olan motorinin fiyatı, İlk defa 42 liraonun üzerine çıkacak.

Benzin fiyatlarında artış olacak mı?

Benzin fiyatlarına 24 Ocak’ta 1 lira 43 kuruş zam yapılmıştı. Akaryakıt fiyatlarında şu an için yeni bir artış ya da düşüş beklentisi bulunmuyor. Ancak sektör temsilcileri akaryakıt fiyatlarındaki artışın önümüzdeki hafta da devam etmesini bekliyor.

Neler etkilenecek?

Akaryakıt fiyatlarındaki her artış doğrudan nakliye maliyetlerini artırdığı için iğneden ipliğe kadar her ürünün fiyatı artıyor. Özellikle artan motorin fiyatları tarım ürünlerinin maliyetini vurdu. Market raflarındaki yiyecek etiketleri sık sık değişiyor. Eski etiketlerin yerini artımlı etiketler alıyor.

İstanbul

Benzin: 38,28 TL – 38,36 TL
Dizel: 40,14 TL – 40,21 TL
LPG’li( otogaz): 20,11 TL – 19,85 TL

Ankara

Benzin: 39,03TL
Dizel: 40,92TL
LPG’li( otogaz): 20,29 TL

izmir

Benzin: 39,22 TL
Dizel: 41,11TL
LPG’li( otogaz): 20,32 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu