Ekonomi

Çok taraflı bankalar kredilerini 400 milyar dolar artıracak

10 çok taraflı kalkınma bankasının (MDB) liderleri, Washington’da düzenlenen bir toplantıda yaptıkları görüşmelerin ardından, önümüzdeki 10 yıl içinde toplu kredi verme kapasitelerini 300 ila 400 milyar dolar arttırma taahhüdünde bulundular. Inter-American Development Bank (IDB) merkezinde düzenlenen toplantı, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası bahar toplantılarıyla aynı zamana denk geldi.

Bankalar, iklim değişikliğinin ele alınmasına önemli bir vurgu yaparak beş kritik alanda harekete geçme taahhüdünün ana hatlarını belirledi. Bu anlaşma, bu kurumların uyumlu bir sistem olarak daha etkin bir şekilde çalışmasına yönelik daha geniş bir stratejinin parçasıdır. İlave borç verme alanının, iklim değişikliğinin yol açtığı sorunlar da dahil olmak üzere küresel zorluklara, kolektif kaynaklarını ve uzmanlıklarını kullanarak daha güçlü bir yanıt verilmesini sağlaması beklenmektedir.

MDB’lerin taahhüdü, başta iklim değişikliği olmak üzere küresel sorunlara yönelik ortak eylem ihtiyacının giderek daha acil hale geldiği bir döneme denk gelmektedir. İlave fonlar, diğerlerinin yanı sıra bu alanda somut bir etki yaratabilecek proje ve girişimleri desteklemeyi amaçlamaktadır. MDB’lerin işbirlikçi yaklaşımı, küresel ölçekte sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyümenin desteklenmesindeki rollerini arttırmaya yönelik ortak bir çabayı ifade etmektedir.

Bu hareket, MDB’lerin dünya çapındaki acil sorunların üstesinden gelmek için daha fazla mali müdahalenin gerekliliğini kabul ettiklerinin bir göstergesidir. Önümüzdeki on yıl içinde kredilerde planlanan artış, bankaların uluslararası işbirliği ve kalkınmayı teşvik etmedeki rolünün altını çizmektedir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu