Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, güney sınırlarında ‘Terörist’ kurulmasına izin vermeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye güney bölgelerinde ‘Terörist’ kurulmasına izin vermeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörün yok edilmesinin, Irak’la hayata geçirmeyi planladıkları ‘kalkınma yolu projesi’ açısından da değerli olduğunu belirterek, “Türkiye, ne olursa olsun güney bölgelerinde bir ‘Terörist’ kurulmasına izin vermeyecektir’ dedi. Terör örgütü mensuplarının başlarını nerede bulursak ezmeyi hedefliyoruz, “Bu amaçla oluşturulan altyapıları yok etmeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen ve 3 saat 20 dakika süren Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bir yandan yaklaşan 31 Mart seçimleri için çalıştıklarını kaydederek, “Bir yandan da ülkemizi büyütmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye bir tablonun tam ortasında; savaşlar, çatışmalar, saldırılar. Bölgemizde kesintisiz devam ediyor. Küresel güvenlik mimarisindeki kırılmalar da küresel ekonomideki belirsizlikleri derinleştiriyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin önemli bir kısmı ciddi siyasi istikrarsızlık ve buna bağlı toplumsal gerginlik tehditleriyle karşı karşıya. Dünyayı etkileyen tüm bu olumsuzluklara rağmen, Türkiye hedeflerine doğru kararlılıkla ilerliyor. 2023 yılı turizmde tarihimizin en iyi dönemi oldu. 2023 yılında turizm gelirimiz artacak. Bir önceki yıla göre yüzde 17 artarak 54 milyar 315 milyon dolara ulaştı. Ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 57 milyona ulaştı.Muhalefetin ve bazı faşist çevrelerin turizmi baltalamaya yönelik olumsuz kampanyalarına rağmen turizmde bu tarihi başarıları elde ettik. Eğer bu kötü niyetli propaganda olmasaydı aslında oranlar çok daha yüksek olacaktı. “Ulaşabiliriz” dedi.

‘2024 HEDEFİMİZ 60 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 hedeflerinin 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm geliri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“İhracatta yakaladığımız ivmeyi Ocak ayında da sürdürdük. Ocak ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artarak 20 milyar dolara ulaştı. Böylece tarihimizin en yüksek Ocak ayı ihracat fiyatına ulaştık. Olumlu hava devam ediyor Bugün TÜİK tarafından açıklanan bilgilere göre, Türkiye’de işsizlik oranı Aralık 2023’te bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,8’e geriledi. uluslararası yatırımcılar ve piyasalar.Türk lirası varlıklara olan talebin artmasıyla birlikte ülkemiz risk altında.Sinemadaki düşüş devam ediyor.Ekonomik programımızın olumlu yansımalarını önümüzdeki dönemde başta enflasyon olmak üzere diğer alanlarda da net bir şekilde göreceğiz. Son kabine toplantımızdan bu yana bu yönde attığımız adımlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz: Ulusal Uzay Programımız kapsamında bir ilke imza atan uzay misyonumuzu başarıyla hayata geçirdik. . Türk Hava Kuvvetlerimizin yetiştirdiği seçkin pilotlardan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki görevini ve bilimsel deneylerini tamamlayarak ülkemize döndü ve bugün kendisini kabul ettik. “Önümüzdeki aylarda daha fazla deney yapmak üzere ikinci astronotumuzu yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz.”

‘TÜRKİYE’NİN GEÇMİŞTE KAÇIRDIĞI FIRSATLARIN NEDENLERİNİ DAHA İYİ ANLIYORUZ’

Erdoğan, ilk uzay misyonunun özellikle gençler arasında uzay çalışmalarına, astronomiye ve bilime olan ilgiyi artırmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Ali gibi bilim seyyahlarının mirasını taşıyan bir millete bunun tersi yakışmaz. Kuşçu, Fergani ve Cezeri. Ülkemizin farklı alanlarda yaptığı her hamleyi değersizleştirmeyi beceri olarak görenler ne yazık ki.” Burada da boş durmadı. İş yapmak, proje üretmek, ülke ve millet yararına vizyon ortaya koymak yerine iş ve hizmetleri engelleyen, engelleyen, köstekleyen bu sığ zihniyeti gördükçe üzülüyoruz. Bunlara baktığımızda Türkiye’nin geçmişte kaybettiği kıymetli yılların ve kaçırdığı fırsatların nedenini görüyoruz. Bunu daha iyi anlıyoruz. Kronik rakiplere aldırış etmeden yolumuza devam ettik ve Savunma Sanayii yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya devam edeceğiz. Yalova Sefine Tersanesi’nde katıldığımız tek törenle donanmamızın 2’nci büyük gemisi TCG Derya ile yerli kaynaklarla üretilen milli fırkateynimiz TCG İstanbul’u denize indirdik. ve ona entegre edilen çeşitli silah sistemleri, lojistik destek gemimiz TCG Piyade Üsteğmen Arif Ekmekçi, dünyadaki elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracımız Marli Sida, kısacası her biri emek örneği olan birçok savunma sanayi ürünü. Deniz Kuvvetlerimize başarılar dileriz. “Bunu teslim etmenin heyecanını yaşadık” dedi.

‘F-16 TALEBİMİZİN OLUMLU SONUÇLARINDAN MEMNUNUZ’

Erdoğan konuşmasında, şu anda ABD ile görüşmeleri süren F-16 konusuna da değinerek, “ABD ile yürüttüğümüz F-16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi. Bir süreliğine Amerika Birleşik Devletleri’ndeyiz. Ülkemizdeki kısıtlamaların kalkmasıyla Türk Savunma Sanayisinin bundan sonra daha hızlı ilerleyeceğine inanıyorum.” dedi.

‘TÜRKİYE ‘TERÖRİST’İN YARATILMASINA İZİN VERMEYECEK’

Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) Ocak ayı toplantısında hem 2023’ün muhasebesini yaptıklarını, hem de sınır ötesi operasyonları kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tuttuklarını belirterek, “Bu gerçeği çok net görüyoruz; Türkiye, ‘Terörü kaynağında yok etme’ stratejisi Bölücü terör örgütünü dar bir alana hapsetmiştir.Bölücü örgütün ömrünü uzatan temel faktör, bazı müttefiklerimizin ve Kuzey Irak’taki bazı yapıların teröristlere verdiği destektir. Türkiye elbette Irak’ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyuyor. Irak’ın terörle mücadele çabalarını tüm samimiyetimizle destekliyoruz. Iraklı “Kardeşlerimizden haklı beklentimiz, Irak topraklarının ülkemize yönelik terör eylemleri için üs olarak kullanılmasına izin vermeyecekleridir. ülke. Hem Dışişleri Bakanımız, hem MİT Liderimiz hem de Milli Savunma Bakanımız bu konudaki hassasiyetlerimizi Irak makamlarına iletti. Bu yılın yaz aylarında Pençe Harekatı bölgesindeki tahkimatlarımızı önemli ölçüde tamamlamış olacağız. Böylece 40 yıldır sürdürdüğümüz bölücü terör örgütüyle mücadelede çok daha aktif tedbirler alma imkanına sahip olacağız. Irak’la hayata geçirmeyi planladığımız ‘kalkınma yolu projesi’ kapsamında terörün ortadan kaldırılması önem taşıyor. Türkiye, değeri ne olursa olsun, güney bölgelerinde ‘Terörist’ kurulmasına izin vermeyecektir. “Nerede terör örgütü mensuplarını bulursak bulalım, onların kafalarını ezmeye ve bu amaçla oluşturulan altyapıları yok etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu