Ekonomi

Fiyatlar 2 Yılda Değişti: Cumhurbaşkanının Alışverişinden Bu Yana Marketteki Atıştırmalık Fiyatları İki Kat Arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 yılında ailesiyle birlikte Tarım Kredi Kooperatifleri pazarına giderek, atıştırmalık veya abur cuburun bulunduğu bölümde alışveriş yaparken poz verdi. Alışverişte ‘Fiyatlar çok uygun’ diyen Başkan, geçtiğimiz aylarda da indirimlere davet etmiş, bu davete ilk katılanlar bu marketler olmuştu. Fotoğrafın çekildiği reyonda iki yıllık fiyat değişimi hesaplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Ekim 2021’de İstanbul Kısıklı’daki evinin yakınındaki Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı. Enflasyonun yükselmeye başladığı dönemde döviz kurlarındaki oynaklık zirveye ulaştı.

Ailesiyle birlikte alışverişe çıkan Başkan, atıştırmalık olarak adlandırılan ürünleri satın aldı.

Kasada 1.002 TL’ye mal olan satın alma için Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Tarım Kredi Kooperatiflerimizden de anlaşılacağı üzere buradaki piyasa, ürün çeşitliliği, kalite ve fiyat açısından çok uygun. Fiyatların gerçekten vatandaşlarımız için uygun olduğu bir yer” dedi.

Eylül 2021 sonunda faiz indirimleriyle başlayan enflasyon ve döviz kurlarındaki yükseliş, Mayıs 2023 seçimlerinin ardından faiz artışlarıyla mücadeleye dönüştü. TL’nin tarihi baz seviyelerine ulaşmasının ardından ekonomide halen yaşanan sorunlar satın alma gücünün düşmesine neden oldu.

Gıda fiyatlarında 2021 yılı sonundan bu yana bazı aylarda çift haneli artışlar yaşanırken, TÜİK TÜFE ana harcama kalemlerinde gıda enflasyonu yüzde 231,74 arttı.

Yeni ekonomi yönetiminin de kabul ettiği gibi fiyat istikrarı sorunları devam ediyor. Dünyada düşüş gösteren gıda fiyatlarının Türkiye’de de artmaya devam etmesi dikkat çekiyor.

Sözcü, Ekim 2021’den Ekim 2023’e kadar vatandaşların tükettiği atıştırmalıklardaki değişimi inceledi.

www.sozcu.com.tr

Fiyatları nasıl buldunuz?

senkaya-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu