Haber

Özel Hastanede Skandal: Yanlışlıkla Her İki Memesi Alınan Kadının Kanser Olmadığı Ortaya Çıktı

Kocaeli’de özel bir hastanede skandal olay yaşandı. Özel bir hastanede kanser tanısı konulan kadının, iki göğsünün alınmasının ardından kansere yakalanmadığı anlaşıldı.

Kocaeli’de 6 yıl önce gittiği özel hastanede kanser hastası olduğu öğrenilen kadın, iki memesinin yanlış teşhis nedeniyle alındığı iddiasıyla hastane ve iki doktor hakkında dava açtı.

Kocaeli 1. Tüketici Mahkemesi dün dikkat çekici bir duruşmaya sahne oldu. Duruşmaya müşteki 51 yaşındaki Çiğdem Kışlalı, sanık hekim TC ve taraf avukatları katıldı. Şikayetçi avukat Asuman Arslan, bilirkişi raporunun kendilerine tebliğ edilmediğini belirterek, müvekkilinin ameliyat sonrası fotoğraflarını mahkeme başkanına sundu.

Bilirkişi raporunun bir örneğinin müşteki avukatına tebliğ edildiği duruşmada, sanık doktor TC’nin avukatı Galip Onur Demirel de rapora itiraz dilekçelerini yineledi. Duruşmanın ardından Çiğdem Kışlalı, 6 yıl önce sağ göğsünün üst kısmında kitle benzeri bir şey fark etmesi üzerine tedavi için Başiskele ilçesindeki özel bir hastaneye gittiğini söyledi.

Gittiği doktorun kendisini paniğe sürüklediğini iddia eden Kışlalı, “Doktor ‘Kanser hücreleri vücudunuzu bir gün içinde ya da bir yıl içinde kaplayabilir’ dedi. dedi. Ne yapacağımızı bilemedik. Bütün tetkiklerimiz var, karar vermemiz lazım; Ameliyat mı olalım mı, karar verdik. Kanser olduğumu sanıyordum. Sadece o kitle alınacaktı ama onlar da aldılar. ‘Diğer memeyi de alalım mı?’ dedi. Doktorlara güveniyoruz; ‘Nasıl görüyorsanız öyle yapın.’ “İki memeyi de aldılar” dedik.

Hem maddi hem de manevi sıkıntılarının olduğunu anlatan Kışlalı, adaletin yerini bulmasını istediğini kaydetti. Kışlalı, 3 ameliyat geçirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Şimdi doktorların avukatlarının savunması şu; ‘Kendi isteğiyle estetik ameliyat olmak istiyordu. Geldi ve estetik ameliyatını yaptık.’ Öyle bir şey yok. Ne sözlü bir beyanda ne de imzalı bir belgede böyle bir talepte bulunmadım. Ameliyattan sonra kemoterapiye başlanacağı söylendi. Elimde raporlarla Kocaeli Devlet Hastanesi Onkoloji Bölümü’ne gittiğimde ‘Kanser değilsin’ dediler. Hastaneden şu belgeleri aldım: Daha sonra Sakarya’da özel bir hastaneye gittim ve bu belgeleri orada gösterdim. Oradan yine rapor aldım. O belgelerle bana ‘Kanser değilsin’ dedi. dediler. 1 ay sonra kemoterapiye başlayacağımı düşünüyordum. “Sonra kanser olmadığımı öğrenince dava açmaya karar verdik.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu