Ekonomi

Hong Kong, halka arz merkezi olmayı ve aile ofislerini çekmeyi hedefliyor

Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) ev sahipliğinde düzenlenen Küresel Finansal Liderler Yatırım Zirvesi, Salı günü şehrin küresel bir finans merkezi olarak geleceğine güçlü bir şekilde odaklanılarak sona erdi. Four Seasons Otel’de düzenlenen zirve, 160 uluslararası finans kuruluşundan 90’ı üst düzey yönetici olmak üzere 300 başkanı bir araya getirdi.

“Karmaşıklıkla Yaşamak” temalı ana oturumda belirsiz enflasyon, küresel büyümenin önündeki engeller, nakit sıkışıklığı ve değişen yatırım ortamı gibi sektörün temel sorunları tartışıldı. Zirvede Çin ekonomisi, teknolojisi ve sürdürülebilirlik gibi uzun vadeli trendler de tartışıldı. Etkinlik, “Küresel Yatırımcılarla Söyleşiler” forumuyla sona erdi.

Hong Kong İcra Kurulu Başkanı John Lee Ka-chiu, şehrin finans piyasaları için umut verici gelişmelere ve şehrin küresel iş ve finanstaki merkezi rolüne dikkat çekti. Lee ayrıca Çin anakarası ve Büyük Körfez Bölgesi ile derinleşen bağlarının altını çizdi. Bahsettiği önemli girişimlerden biri, 2025 yılına kadar 200 yeni aile ofisini çekmeyi hedefleyen Hong Kong’un yatırım-göç programıydı.

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC) Başkan Yardımcısı Wang Jianjun, Hong Kong’un bu yılın ilk dokuz ayında yalnızca 42 şirketle dünyada dokuzuncu sırada yer almasına rağmen, Hong Kong’un sermaye piyasasını güçlendirecek girişimlere kapsamlı destek sözü verdi . Hong Kong’u ilk halka arz (IPO) merkezi olarak tanıtmayı ve ana karadaki işletmelerin Hong Kong’da listelenmesini kolaylaştırmayı planladığını duyurdu.

Wang ayrıca, hisse senedi teması yoluyla sınır ötesi hisse senedi ticaretini genişletme ve süreçleri hızlandırmak için blok ticaretini başlatma planlarını da duyurdu. CSRC, Hong Kong’da devlet tahvili opsiyonları başlatmayı ve Hong Kong Borsaları ve Borsası (HKEX) tarafından yeni tanıtılan yuan hisselerini desteklemeyi planlıyor. Toplam piyasa değeri 12 trilyon HK$ olan bu yuan cinsinden hisseler, gelecekte anakara vatandaşları tarafından bir hisse senedi bağlantısı aracılığıyla alınıp satılabilecek.

Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Hong Kong’un Çin ile dünya arasında bir köprü olarak oynadığı değerli rolü vurguladı. Kapanış konuşmasında bölüm liderlerini derinlemesine tartışmalara katılmaya ve karmaşık küresel makro duruma ilişkin analizler üretmeye teşvik etti.

HKMA Yürütme Konseyi Lideri Eddie Yue Wai-man, önceki iki büyük mali kriz de dahil olmak üzere mevcut karmaşıklıklara ve belirsizliklere rağmen, zorlukların ortasında fırsatlar bulma konusunda iyimser olduğunu belirtti. Aynı zamanda HKMA’nın 30. yıldönümünü de kutladı ve Hong Kong’un küresel bir finans merkezi olarak yükselişini tanıdı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

battalgazihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu