Ekonomi

Piyasalarda Fed üyelerinin konuşmaları ön planda olacak

Türkiye

Cuma günü ülkede bilgi akışı sakindi.

Bugün ülke içerisinde değerli bir bilgi akışı beklenmemektedir.

Avro Bölgesi

Dün Euro Bölgesi’nde büyümenin öncü göstergelerinden biri hizmetler PMI’ı Veriler beklentiler dahilinde 47,8 puan olarak açıklanırken hizmetler kısmındaki daralma üçüncü ayda da devam etti. Sentix tüketici güven endeksi beklentilerin üzerinde -18,6 puana ulaşarak son 5 ayın en yüksek değerine ulaştı. Almanya’da ise fabrika siparişleriAylık bazda ise %0,2 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Avusturya Merkez Bankası Başkanı ve ECB üyesi, şişirmeBu konuda dikkatli olunması gerektiğini söylerken, gerekirse faizlerin daha da artırılabileceğini belirterek, faiz indirimlerinin kısa vadede gündemde olmadığını vurguladı.

Bugün Avro Bölgesi’nde ÜFE aylık olarak%0,5 olarak açıklanması beklenirken Yıllık bazda ÜFE-%11,5’ten -%12,5’e düşeceği tahmin ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri

Dün ABD’de veri akışı sakindi.

ABD 10 yılTahvil faizleri haftaya yükselişle başlarken bu sabah tahvil faizlerinin %4,65 seviyesinde olduğunu görüyoruz. dolar endeksiCuma günkü sert satışların ardından tepki alımları devam ediyor.

Dolar endeksinde bugün de tepki alımlarının devam ettiği görülüyor. Ancak dolar endeksinde 106,92’nin altında satıcılı yapının devam ettiği unutulmamalıdır. Minneapolis Fed Lideri Neel Kaşkari, şişirmeEnflasyon oranının son 3 aydır düştüğünü ancak bunun yeterli olmadığını söylerken, enflasyon yüzde 2’ye düşene kadar gerekirse faiz oranlarının daha da artırılabileceğini belirterek, faiz oranlarının bu seviyede olmayabileceğinin altını çizdi. şu an zirvedeler.

Bugün ABD’de Besledi Üyeler sahnede olacak. Fed üyesi Kashkari, Goolsbee, Barr, DuvarcıVe Logan’ın‘nin konuşmaları takip edilecek.

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı

delicehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu