Haber

İngiltere’de polise protestocular üzerinde ‘net’ yetkiler verildi

İngiliz parlamentosunun üst kanadı olan Lordlar Kamarası, Kamu Düzeni Maddesinde polise önemli ölçüde yıkıcı olduğu düşünülen protestoları durdurmak için daha net yetkiler veren yeni düzenlemeleri onayladı.

Bu yeni düzenleme, protestocular yavaş yürüyüşlerle yolları kapatmaya çalıştıklarında polise müdahale etmesi için daha fazla alan sağlıyor.

Hükümet, polisin mevcut yetkilerini ne zaman kullanabileceği konusunda netlik olmadığı için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu savunuyor.

Kamu sistemini bozan yolları kapatma veya yavaş yürüme taktikleri, Just Stop Oil, Extinction Rebellion ve Insulate Britain gibi çevreci aktivist gruplar tarafından kullanılıyor.

İçişleri Bakanı Braverman: İnsanlar Just Stop Oil’in taktiklerinden bıktı

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman Twitter’da şunları paylaştı: “Halk, Just Stop Oil’in yasalara uyan çoğunluğun hayatını kaybetmesini ve polisimizin suçla savaşmasını engelleyen taktiklerinden bıktı.”sözünü kullandı.

Braverman, bugünden itibaren polisin protestocuların yavaş yürüyüşünü durdurmak için hızlı hareket etme güvencesi alacağını bildirdi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bakan Braverman’ın paylaşımından alıntı yaparak, Polise, Just Stop Oil gibi grupların bencilce insanların günlük yaşamlarını bozmalarını durdurmak için ihtiyaç duydukları desteği veriyoruz” dedi.söz konusu.

Just Stop Oil grubu halka ‘sivil direniş’ çağrısı yaptı

Just Stop Oil grubu dün yaptığı açıklamada, halka petrol, doğalgaz ve kömüre karşı “sivil direniş” adını verdikleri kampanyaya katılma çağrısını yineledi.

Grubun açıklamasında, “Süresiz sivil direniş kampanyamız devam ediyor ve hükümetimiz Birleşik Krallık’taki yeni fosil yakıt projelerini durduran anlamlı bir açıklama yapana kadar bitmeyecek.”ifadesi kullanıldı.

‘6 haftada 4,5 milyon sterlinden fazlaya mal oldu’

Londra Büyükşehir Polisi ayrıca 12 Haziran’da Just Stop Oil grubunun “yavaş yürüyüş” olarak bilinen protestolarının 6 haftada 4,5 milyon sterlinden fazlaya mal olduğunu bildirdi.

Grup, sokaklara portakal tozu dökerek veya yolları kapatarak protestolar düzenleyerek trafiğin aksamasına neden oluyor.

beytussebapajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu