Haber

İran’da doğalgaz kesintisi izdihama neden oldu

İran’ın bazı bölgelerinde Türkmenistan’dan gelen doğal gazın kesilmesi nedeniyle vatandaşlar ısınmakta güçlük çekerken, Türbet Cam kentinde soğuğa karşı malzeme dağıtılan Kızılay binası önünde izdiham yaşandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, doğalgazın kesildiği Rezevi Horasan iline bağlı Türbet Cam ilçesinde battaniye ve gaz sobası gibi ekipmanların dağıtılacağını öğrenen vatandaşlar Kızılay önünde toplanmaya başladı. .

Binanın önünde büyüyen kalabalık izdihama neden oldu.

Kapılara yüklenen vatandaşlar, Kızılay görevlilerini durdurmaya çalıştı.

5 ilde doğalgaz kesildi

Türkmenistan’ın ihracatı kesmesi nedeniyle Rezevi Horasan eyaletindeki 5 şehre doğalgaz verilemiyor.

Rezevi Horasan Doğal Gaz Şirketi Genel Müdürü Hasan İftihari, 14 Ocak’ta devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “Ülkenin kuzey ve kuzeydoğusundan giren doğalgazda sorun yaşandı. Şebeke basıncının düşmesi nedeniyle , Keşmir, Nişabur, Sebzivar, Berdesken ve Turbet Çam kesintiye uğradı. terimleri kullandı.

Birçok eyalette doğalgaz kullanımının yüksek olması nedeniyle şebekedeki baskının düşük olması nedeniyle kamu kurum ve kuruluşları uzaktan çalışmaya başladı ve eğitimin online olarak sürdürülmesine karar verildi.

Doğal gaz rezervleri açısından dünyada birinci sırada yer alan İran, evlerde ısı yalıtımı sorunu ve kış aylarında artan gaz kullanımı nedeniyle iç tüketimi karşılamakta yetersiz kalıyor. Kış aylarında doğalgaz tüketimini azaltmak amacıyla birçok ilde okullar ve devlet daireleri tatil edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu