Teknoloji

Kripto paralarda kısa sürede hızlı yükseliş!

Kripto para birimi güçlenmeye devam ediyor. Küresel ekonomilerle mücadele eden enflasyonun gerilemeye başlamasıyla birlikte diğer yatırım enstrümanlarında da hareketli günler yaşanıyor. Altın öncülüğünde başlayan yukarı yönlü hareket kripto para birimlerine de yansıdı. Uzun süredir düşüş trendinde olan kripto para birimleri, son verilerle birlikte yükseliş hareketi gösterdi. Kısa sürede Bitcoin yüzde 33 değer kazandı. Başkan kripto para birimini diğer kripto para birimleri takip etti.

ABD ve AB’den gelen enflasyon bilgileri piyasaları hareketlendirdi. Uzun süredir enflasyon sorunuyla boğuşan ABD ve AB ekonomilerinde enflasyon hızla geriledi. Buna paralel olarak merkez bankalarının alacağı aksiyonlar yeniden değerlendirilmeye başlandı.

Merkez bankalarının trende göre faiz artırım oranlarını düşürebileceği ve yıl ortasından itibaren faiz oranlarını indirebileceği beklentisi yükseldi. Bu beklentilerle birlikte piyasadaki istikrar değişti. İlk tepki veren emtia altın oldu. Sonrasında ise kripto para birimleri uzun süredir atıl durumda kaldığı noktalardan yükselmeye başladı.

ÖNCÜ KRİPTO PARA BİTCOİNİ YÜKSELİYOR

Bitcoin, güçlü yukarı yönlü hareketiyle diğer kripto para birimlerine örnek teşkil ediyor. Bitcoin ile birlikte Ethereum ve Dogecoin gibi tanınmış kripto para birimleri güç kazandı. Kripto para birimlerindeki toplam hacim yeniden 1 trilyon dolar sınırına yaklaştı.

BITCOIN GÜÇLÜ GÖRÜNÜYOR

Bitcoin, uzun süredir beklediği 16 bin dolar seviyelerinden 21 bin dolara yükseldi. Kısa sürede yüzde 30 civarında prim yapan Bitcoin şu an 21 bin 160 dolar seviyesinde. Bitcoin, Kasım 2021’de 69.000 $’lık tarihi bir zirveye ulaştı.

ETHEREUM DA YÜKSELİYOR

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin, Ethereum’un müsamahakâr olduğu tarihi zirvesinden uzak olsa da uzun süredir düştüğü noktadan sıçrama yaptı. Ethereum şu anda 1569 dolardan işlem görüyor.

ELON MUSK’UN FAVORİ DOGECOIN’İ

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın favori kripto para birimi Dogecoin tatsız seyrini sürdürüyor. Dogecoin, baştaki sıfırı silmesini bekleyen yatırımcıları üzüyor. Dogecoin şu anda %4’e yakın kayıpla 0,08392 dolardan alıcı buluyor.

DALGA KAYIPTIR

Ripple fiyatları da düştü. ABD’de davalarla boğuşan Ripple %4 düşüşle 0,3864 dolardan işlem görüyor.

Boğa Tuzaklarına Aldanmayın

Şu anda kripto para piyasasında her düşüşün ardından boğa tuzakları görülüyor. Boğalar, piyasayı olumlu tutmaya çalışarak diğer yatırımcıları yükseliş olacağına inandırarak hafifçe satın alıyor. Daha sonra boğalar yüzde 7-10 civarlarında kar görünce satış emri vererek kripto varlıklarını boşaltmaya başlıyor ve küçük yatırımcıların parası pula dönüşüyor.

YÖNETMELİK GELMELİ

Kripto para piyasalarındaki büyük boşluk, servetlerin buharlaşmasına neden oluyor. Hükümetler kripto para birimleri için düzenleme çalışmalarına devam etse de aradan geçen uzun süreye rağmen yasallaşmış ve organize bir pazara ulaşılamamıştır. Bir marj boşluğunun olmaması, parasız ve benzetmesi olmayan birçok kripto paranın olması, kripto para borsalarının herhangi bir mevzuata tabi olmaması yüzbinlerce insanın parasını kaybetmesine neden oluyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu