Haber

KADIKÖY’DE Kaldırımları İşgal Eden SKUTERLER TOPLAMAYA BAŞLADI

Kadıköy’de belediye ekipleri yayaların haklarını korumak ve yasadaki maddeyi uygulamak için kaldırımdaki scooterları toplayarak cezai işlem başlattı. Bugün saat 17.00’ye kadar sürecek kontrolde belediye ekiplerince 80 scooter toplanırken, 60 scooter ise şirket yetkilileri tarafından yerlerinden kaldırıldı. Toplanan scooterlar kapsamında toplam 49 bin 360 TL cezai işlem uygulandı.

Kadıköy Belediyesi ekipleri, Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın önceki gün yaptığı açıklamanın ardından harekete geçti. Önder Şerdil Dara Odabaşı ve gruplar, Kadıköy sokaklarına inerek incelemelerde bulundu. Daha sonra gruplar yol ve kaldırımda bulunan scooterları toplayarak cezai işlem uyguladı. İşlemlerin gerekçesinin yayaların haklarının korunması ve yasanın unsurlarını uygulamak olduğu belirtildi. Şimdiye kadar belediye ekiplerince 80 scooter kaldırılırken, 60 scooter da firma yetkilileri tarafından yerlerinden kaldırıldı. Belediye grupları, scooter şirketlerine kaldırımları işgal eden scooter’ları toplamaları için makul bir süre verdi. Verilen süre içinde herhangi bir hareket göstermeyen scooter kilitleri kesilerek bulunduğu yerden kamyonete yüklenerek belediyeye ait depolara götürüldü. Belediye ekipleri tarafından toplanan scooterlardan toplam 49.360 TL cezai işlem uygulandı. Uygulamanın gün boyu devam edeceği belirtildi.

KALDIRIM İŞGALLERİNİN BİTMESİNİ İSTİYORUZ

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, denetimle ilgili yaptığı açıklamada, “2 gün boyunca hem sosyal medyadan hem de sizlerin aracılığı ile halka yapmış olduğumuz davetle yayalar başta olmak üzere scooter, kurye motoru, reklam raketleri. ya da Kadıköy’de kaldırımlarda bulunan masa ve sandalyeler rahat.Geçmelerini engelleyen şeylerle ilgili çalışma başlatacağız dedim.Bugün kaldırımlarda yaya geçişini engelleyen scooterları toplayacağımızı duyurdum. , engelli arabası veya bebekli araba.Arkadaşlarım kaldırımlardaki tüm scooterları bu vaziyette toplayacaklar.Altını çizmekte fayda var biz Kadıköy’de yeni nesiliz. kaldırımlarda.Yayaların kaldırımlara dikkatsizce park etmelerine karşıyız.Bizim çabamız kaldırımların sadece yayların kullanımına açılmasıdır.Onun dışındaki tüm işleri onlarla yapmaya da hazırız. dedi.

“FİRMALARIN KENDİ SİPARİŞİNİ ALMASI GEREKİYOR”

Başkan Odabaşı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muhtemelen dün akşamdan beri bir çalışma yapmışlar, dolaştığımız yerlerde çok fazla kaldırım işgali yok. Biz toplarken telefonla arayıp nerede olduğumuzu söylüyoruz gelip kaldırmalarını istiyoruz. Kaldırmazlarsa kendi depolarımıza alıp geldiklerinde ceza kesip firmalara iade ediyoruz.Tekrar vurguluyorum kaldırımlarda yaya geçişine engel olan araçları kaldıracağız.Bunun dışında Ulaşım ihtiyacını scooter ile karşılayan vatandaşlarımız ve gençlerimizle ilgili bir sıkıntımız yok ancak artık bu firmaların kendilerini toparlamaları gerekiyor.”

“YAYA YOLLARINA UYGUN YERLERDE KULLANILMAYIN”

Kadıköy’de esnaflık yapan Mesut Özen, “Esnaf olarak sadece biz değil, biniciler dışında herkes rahatsız oluyor. Yayaların çok olduğu yerlerde scooter kullanın ama kıyılarda insanlar rahat binebiliyor ama çok oluyor. Öğleden sonra saat üçte, dörtte kalabalık. Bir de scooter var, binince olmuyor” dedi.

“TEHLİKELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Scooter hakkında konuşan Vatandaş Aysel Aray, “Motor kullanan gençler var. Türkiye’de altyapı ve yollar scooter’a uygun olmadığı için sıkıntılar var. Gençler istedikleri gibi kullanamıyorlar. Tehlikeli olduğunu düşünüyorum.” .”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu