Haber

Kar lastiği zorunlu mu? 2024 Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor?

Araç sahipleri bu yıl kış lastiğini ne zaman takacaklarını merak ediyor. Kış lastiği uygulamasına ne zaman başlanacağı, kış lastiğinin ne zaman takılabileceği merak ediliyor. 2024 yılında kış lastiği ne zaman takılır, kış lastiği uygulaması ne zaman başlar sorularına yanıt aranıyor. 2024’te kış lastiği ne zaman takılmalı? Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Detaylar haberimizde…

KAR LASTİKLERİ GEREKLİ Mİ?

Ülkemizde kayıtlı olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımak amacıyla kullanılan araçların, her yılın 1 Aralık tarihinden bir sonraki yılın 1 Nisan tarihine kadar olan dört aylık dönemde kış lastiği kullanması zorunludur. İl sınırları içerisinde kış lastiği uygulanıp uygulanmayacağı, ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenir ve gerekli duyurular yapılır. Valilikler kış lastiği uygulamasını Bakanlığın belirlediği tarih aralığından 1 ay önce ve sonra artırabilecek.

KIŞ LASTİKLERİ İÇİN HANGİ ARAÇLAR GEREKLİDİR?

Kargo ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki özel araçlar için zorunlu değildir ancak can ve mal güvenliği ile sorunsuz seyahat için tüm araçlarda kış lastiği zorunludur. Ticari araçlar için zorunludur.

Bu uygulama ile kış kurallarına göre önlem almayan, kış lastiği bulunmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur edilmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Kış lastiği zorunluluğuna ilişkin Resmi Gazete’de verilen bilgiye göre kamyon, traktör, tanker ve otobüslerin tahrikli dingillerinde bulunan tüm lastikler; Kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastikleri; Ayrıca sürüş esnasında değiştirilmesi gereken lastiklerin de mutlaka kış lastiği olması gerekmektedir.

ÖZEL ARAÇLAR İÇİN KIŞ LASTİKLERİ GEREKLİ Mİ?

Kanunda yer alan bilgilere göre uygulama “özel” değil, “ticari” araçlar için gerekli. Kargo ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki özel araçlar için zorunlu değildir ancak can ve mal güvenliği ile sorunsuz yolculuk için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önemlidir.

menteseajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu