Haber

Kılıçdaroğlu’nun emekli ikramiyesi vaadine hükümet kanadından yanıt: Milletin aklıyla oynamayın

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yeni bir imaj paylaşarak emekli ikramiyeleriyle ilgili söz vermişti. Milyonlarca emekliye seslenen Kılıçdaroğlu, ikramiyeleri taban fiyat seviyesine çıkaracağını söyledi.

“TEK SEFERDE 15 BİN LİRA”

Geriye dönük ödeme yapacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Emekli kardeşlerim hak ettiğinizi alacaksınız. Bundan böyle emeklilerin bayram ikramiyeleri asgari ücret kadar yani cari tutarla 8 bin 500 lira. Bundan sonra Ramazan Bayramı da dahil olduğu için söylüyorum “1.500 TL’lik ikramiyenize ek olarak bu Ramazan Bayramı’nda 6.500 TL’lik fark hesabınıza yatacak. Bir sonraki Kurban Bayramı’nda tek seferde 15 bin TL yatırılacak.” sözlerini kullandı.

DEVLET KANATINDAN YANIT VERDİ

Kılıçdaroğlu’nun emekli ikramiyesi vaadine hükümetten yanıt geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Kasada para var demek onu boşa harcamak değildir. Kasadaki para EYT çalışanının alacağı maaştır.” dedi.

“MİLLETİN AKLIYLA OYNAMAYIN”

Nabati, sözlerini şöyle sürdürdü: “8 bin 500 lira bayram ikramiyesi vereceğim demek doğru değil. Doğrusu yok. 300 milyar lira ek yük getirecek. Söylemek imkansız. 300 milyar liralık bir yük getirin kaynağı nedir? Ekonomiden bahsediyorsanız rakamı alın. Kimsenin aklıyla oynamasın. Ülke bütçesi zaten en uç noktada kullanılıyor.”

kusadasi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu