Ekonomi

Vegan ürünlere talep artıyor

Sürdürülebilirlik stratejisini iş stratejisine entegre ederek ekonomik maliyetlerin yanı sıra sosyal ve çevresel maliyetler de üretmeyi hedefleyen bir marka olmayı sürdüren Sapro, çevre dostu ürünlerle sürdürülebilirliğe katkı sağlamaya ve tüketicilerin kullanım konforunu artırmaya devam ediyor.

Ürün içeriklerinin Avrupa Birliği standartlarına uygun %100 vegan ve %100 geri dönüştürülebilir ambalaj seçenekleriyle tasarlandığının altını çizen Sapro Paklık Works Genel Müdürü Murat Gönül, son dönemde vegan ürünlere olan talep hakkında da açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en değerli gündem konularından biri olan iklim krizi ve iklim kriziyle yaşanan çaba kozmetik dünyasını da etkiledi. Eserlerin içeriği konusunda çok daha hassas olan bilinçli tüketiciler, hayvan hakları ve özgürlüğü açısından vegan eserlere yönelmiştir.

Sapro Paklık İşleri Genel Müdürü Murat Gönül, “Satın aldığımız kozmetik ürünlerin vegan olması kişisel sağlığımız, hayvanların yaşamı ve çevremiz için son derece önemli” dedi. Ürün içeriğindeki formülde hayvansal kökenli veya dolaylı olarak hayvanlardan elde edilen hiçbir içeriğin yer almadığı ve ürünün hayvanlar üzerinde test edilmediği anlamına gelir.

2021’de 15,87 milyar dolara ulaştı

Vegan ürünlerin çevreci özellikleri sayesinde birçok kişi tarafından tercih edildiğini belirten Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Araştırmalara göre 2021 yılında 15.87 milyar dolara ulaşan küresel vegan kozmetik pazarının, 24.79 milyar dolara çıkması bekleniyor. 2028’e kadar dolar… Tüketicilerin bilinçli alışveriş modelini benimsemesi ile birlikte vegan kozmetik pazarının her yıl ortalama yüzde 6,57 büyüyeceği tahmin edilirken, ülkemizde de büyük bir tüketici topluluğu sürdürülebilir ve vegan ürün arayışında.”

%100 vegan içerik

Her vegan eserde zulümsüzlük özelliği olduğunu vurgulayan Gönül, eserlerin test aşamalarında hayvan kullanımının alışılagelmiş bir durum olmadığını belirtiyor ve şöyle devam ediyor: ama her zulüm içermeyen içerik vegan değildir. Test aşamasında kullanılmasa bile hayvanlardan elde edilen konulara eser içeriğinde yer verilebilir. Ürün geliştirmeden üretime ve paketlemeye kadar tüm süreçlerde sürdürülebilirlik stratejisini gözeten Sapro ailesi olarak tüm ürün formülasyonlarımızda %100 vegan içerik sunuyoruz ve hiçbir ürünümüz hayvansal içerik içermiyor.”

Uluslararası “Vegan Sertifikası” ile belgelendiriyoruz

Cilt sağlığı ve sürdürülebilirliği açısından çözümlerin aloe vera, papatya özü, uçucu yağlar, zeytinyağı gibi bitkisel bileşenleri de içerdiğini söyleyen Gönül, “Ar-Ge birimimiz tarafından titizlikle geliştirilen formülasyonlar laboratuvarımızda ISO 17025 ile denetleniyor. Laboratuvar Akreditasyon Sertifikası ile isteyen kullanıcılar kullanabilir. testlerle kontrol edilir. Bu sayede insan üzerinde etkileri gözlemlenen eserler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız mümkün hale gelmektedir. Private Label ıslak mendil konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olarak PL’de ürettiğimiz ürünlere markaların talepleri doğrultusunda uluslararası yetkili kuruluşlar tarafından verilen Vegan Sertifikası ile ürünlerimizi sertifikalandırıyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberaydintepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu