İş

Kütahya’daki dev yatırımın ardından 160 kişilik grup eğitime gönderildi

Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan dev yatırımın ardından ilk etapta şirkette çalışacak 160 kişilik grup eğitim için Kütahya’ya gönderildi.

Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle geçtiğimiz ekim ayı sonunda Gediz’e yatırım yapan kablo firmasında çalışacak vatandaşlardan başvurular alındı.

İlk aşamada görüşmeler sonucunda belirlenen 160 kişilik grup, Kütahya’da 1 aylık eğitimin ardından Gediz’de açılacak tesislerde çalışmaya başlayacak.

İş başvurularıyla ilgilenen ve bu yatırımın Gediz’de yapılması için büyük çaba harcayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk, “İş başvurusunda bulunan ve görüşmeler sonucunda belirlenen 160 kişilik bir ekibi gönderdik. Eğitim için firmanın Kütahya’daki fabrikasına gittik. Bu ekip 1 ay boyunca eğitim aldı.” Eğitime katılan ekibin usta eğitmen haline gelmesi ve Gediz’de üretim faaliyetinin başlamasının ardından havuzdaki 1.500 kişilik iş talepleri değerlendirilecek. Küme grup alımları 3-4 ay içerisinde başlayacak. Bu dönemde 800 civarında işçi işe alınacak. Şirket, 2025 yılına kadar 3 işçi çalıştıracak. “Bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz” dedi. – KÜTAHYA

haber-asarcik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu