Haber

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 1. Lig’de mücadele edecek

Pamukkale Belediyesi spor Faaliyete geçen ilk branş olan Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, 2023-2024 sezonunda 1. Lig’de mücadele edecek. Mavi-beyazlı ekip, sezon öncesi hazırlıklarını yoğun bir şekilde yaparken, ilk maçını bu pazar günü İzmir RSK ile oynayacak.

Geçen yıl 2. Lig’de yer alan ve bu sezon 1. Lig’de mücadele etmeye hak kazanan Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yeni sezona hazır. Yaklaşık 1 aydır Antrenör Erol Kayhan gözetiminde idmanlarına devam eden mavi-beyazlı ekip, 2023-2024 sezonunun ilk maçını bu pazar kendi sahasında oynayacak. Türkiye Bedensel Engelliler SporFederasyon Tekerlekli Sandalye 1. Lig A Grubu karşılaşması, 12 Kasım 2023 Pazar günü saat 14.00’te Hasan Güngör Spor Salonu’nda Pamukkale Belediyespor İzmir RSK takımını ağırlayacak.

Takımın bu sezon ilk kez 1. Lig seviyesinde mücadele edeceğini belirten Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Grup Antrenörü Erol Kayhan, “Kurulduğumuz günden bu yana Bölge, 3. Lig ve 2. Lig’de mücadele ettik. Bu sezon 1. Lig’de mücadele ettik. Denizli’yi 1. Lig’e taşıdık. Türkiye Cumhuriyeti’ni başarıyla temsil etmek için çok çalıştık. Isparta’da düzenlenen Cumhuriyet Kupası’na katılıp orada şampiyon olmak bize lig öncesi moral verdi. Kulübümüz bize çok büyük fırsatlar sağlıyor. Bu desteğin karşılığını Süper Lig’e giderek ödemek istiyoruz. Sezonun ilk takımıyız. “Pazar günü İzmir RSK maçına çıkacağız. Sporseverleri bu maçta ve ligdeki tüm maçlarda yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Sporcular iddialı

Mavi-beyazlı kulüpte forma giyen sporcular da yeni sezon öncesinde oldukça iddialı. Genç yaşına rağmen takımın kaptanlığını yapan Doğan Can Köktaş, “7 yıldır formasını oynadığım Pamukkale Belediyesi ile 1. Lig’de mücadele edeceğim. Sezona iyi hazırlandık ve hedefimize ulaştık” dedi. Sezon sonunda Süper Lig’e çıkacağız. Her zaman yanımızda olan Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki birinci oluyor.” Bu sezon Aydın’dan takıma katılan Emre Temel başta olmak üzere tüm yöneticilerimize teşekkür ederek, “2009 yılından bu yana bu sporu yapıyorum. Öncelikle beni aramıza kabul eden kulübümüze teşekkür ediyorum. bu topluluk. Bir gruba bir amaçla geldiğimi düşünüyorum. Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz.” “Engelliler camiasında böyle belediye liderlerini görmek gerçekten çok değerli. Hedefimiz şampiyon olarak büyük lige çıkmak. İnşallah hedefimize ulaşacağız” dedi.

Takımın en genç oyuncusu 9 yaşındaki Kamil Ateş ise, “Takıma yeni katıldım. Önce engelli basketbolu oynayabilmek için tekerlekli sandalye kullanmayı öğreniyorum. Kardeşlerim bana basketbol oynamayı öğretiyor. Burada basketbol var. Takım olarak bu sezon hedefimiz Süper Lig’dir.”

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncu, antrenör ve yöneticileri sezon öncesi Pamukkale Belediyespor Onursal Başkanı ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’yi makamında ziyaret etti. Sporcuların sözleşmeleri de 2023-2024 sezonu öncesinde imzalandı. Ziyarette bilgi veren Pamukkale Belediyespor Kulübü Başkanı Ayhan Soyfidan, tekerlekli sandalye basketbol takımının kulübün lokomotifi olduğunu vurgulayarak, “Bu takımın en büyük özelliklerinden biri de emekleyerek, yürüyerek, koşarak ilerlemesidir. 3. Lig’deydiler. “O sezon 2. Lig’e yükseldik. Sonraki sezon 1.Lig’e yükseldik. Takımımızın altyapısının tamamı Denizlili sporculardan oluşuyor. Bu sezon Süper Lig’e çıkarak Denizli’yi gururlandırmak istiyoruz. Desteğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

“Destan yazıyorsun”

Pamukkale Belediyespor Onursal Başkanı ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, “Kulübümüz şehrimizde yaşayan gençlerimize spor yapma imkanı sağlıyor. Öyle ki birçok branşta milli sporcularımız var. Hedefimiz bu sayıyı artırmak. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız da bu sezon 1. Lig’de mücadele edecek. Biz siziniz.” Takımı alt liglerden buralara taşımak bence bir destan yazmaktır. Şu anda yeni bir destan yazmanın arifesindeyiz. Bu destanı Birinci Lig’de yazacağınızdan hiç şüphem yok. Bu vesileyle tüm Denizli’yi bu güzel insanların çabalarına alkış ve tezahüratlarıyla destek olmaya davet ediyorum. “İzlemeye geldiklerinde aileleri ve çocuklarıyla birlikte gelmelerini rica ediyorum. Çünkü burada istediğiniz zaman nasıl başarılara imza atıldığını görebilirsiniz. Takımımıza sezon sonunda başlayacak 1. Lig yolculuğunda başarılar diliyorum. bu hafta” dedi. – DENİZLİ

mamakajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu