Ekonomi

Ticaret Bakanlığından Kaçak Operasyonunda: 14 Milyon 850 Bin TL Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı: 14 milyon 850 bin TL değerinde kaçak eşya ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı, Bursa ve İstanbul Havalimanı’nda bulunan Habur Sınır Kapısı’nda gümrük koruma grupları tarafından 14 milyon 850 bin TL değerinde kaçak eşya ele geçirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Habur Gümrük Kapısı’nda görev yapan gümrük muhafaza ekipleri, yavaş yavaş gümrük alanına giren 2 tırın sürücülerinin şüpheli hareketleri üzerine araçlarda inceleme yaptı. Çok sayıda cep telefonu, yasal kargo olarak römorklardaki plastiklerin arasına gizlenmiş halde bulundu. 11 milyon TL değerinde 1.146 cep telefonu ele geçirildi. Ayrıca 2 kamyon şoförü de gözaltına alındı.

BURSA’DA 3 MİLYON GİDER EŞYA

Bursa’da gümrük koruma grupları, Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı’na gönderilen davetiye üzerine bir adrese baskın düzenledi. Adrese bağlı müştemilatta çeşitli marka ve modellere ait sanayi tipi kahve makineleri, fatura ve belgeleri olmadan bulundu. Toplam 23 kahve makinesi ve 4 kahve değirmeni ele geçirilirken, ele geçirilen malların değerinin 3 milyon TL olduğu belirlendi.

DRONLAR VE PARÇALARI GÜVENCEYE ALINDI

İstanbul Havalimanı’nda bir şüphelinin yurt dışından çok sayıda drone ve parçalarını ithalat vergilerini ödemeden ülkeye getirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Yapılan incelemede sevkiyatların modüllere bölündüğü ve şüphelinin ürünleri internet üzerinden satışa sunacağı belirlendi. 269 ​​drone ve 806 drone parçası ele geçirildi. 850 bin TL değerinde kaçak mal ele geçirildi. 3 operasyonda toplam 14 milyon 850 bin TL değerinde kaçak eşya ele geçirilirken, yakalamalara ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu