Haber

Sivas’ta Kur’an-ı Kerim’e Basan Kişiye Ev Hapsi Cezası

SİVAS’ta Safa Camii ve Kur’an Kursu Kurma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve dernek başkanlığı seçimi sırasında Kur’an-ı Kerim’i üç kez öpen ve ardından üzerine basan lider adaylarından SK, ev hapsine mahkum edildi. Adliyeden çıktıktan sonra açıklama yapan SK, “Kuran-ı Kerim’i üç kez öptüm ve başımın üstüne koydum. Bir anlık öfkeyle elimi üstüne koymak yerine ayağımla bastım. bilinçsizce yaptı.”

Olay, Yenidoğan Mahallesi Safa Mescidi’nde meydana geldi. Cumhurbaşkanlığı adaylarından SK, Safa Camii ve Kur’an Kursu Kurma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu’nda konuşma yaparken, dernek başkanlığı seçimi sırasında önce Kur’an-ı Kerim’i 3 kez öptü, üzerine koydu. başını yere koydu ve sağ ayağıyla üzerine bastı. Bu anlar camideki dernek üyeleri tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Camideki dernek üyeleri de SK’ye tepki gösterdi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın ardından Sivas Valiliği soruşturma başlattı. Polis ekipleri tarafından yakalanan SK, ‘dini değerlere hakaret’ suçundan gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından SK, adliyeye sevk edildi. SK, mahkemedeki duruşmasında, “Normalde onu üç kez öper, başımın üstüne koyar ve dokunurdum. Bir an kendimi kaybettim ve ayağımla üzerine bastım.”

SK, ‘dini değerlere hakaret’ suçundan ev hapsine çarptırıldı. SK. Kararın ardından yaptığı açıklamada, “Camide genel kurul vardı. Muhalif adayı korkuttuğumu sandılar. Ben de onlara tepki olarak Kur’an-ı Kerim’i 3 defa öpüp başıma koydum” dedi. Elimi üstüne koymak yerine ayağımla bastım, bir anlık öfkeyle bilinçsizce yaptım.” .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu