Ekonomi

Spirit Airlines ve JetBlue birleşmenin engellenmesinin ardından temyiz başvurusunda bulundu

WASHINGTON – Spirit Airlines ve JetBlue Airways, ABD’li bir yargıcın 3,8 milyar dolarlık birleşme teklifini engellemesinin ardından hukuki bir engele karşı koymaya hazırlanıyor. Havayolları davalarını ABD Birinci Daire Temyiz Mahkemesine sunmaya hazırlanıyor.

Bu gelişmelerin ortasında Spirit Airlines Inc (NYSE:SAVE) çalkantılı finansal gökyüzünde yol alıyor. Şirketin hisse senedi fiyatı geçen yıl önemli bir dalgalanma yaşadı ve 4,04 ile 19,21 dolar arasında işlem gördü. Bu oynaklığa rağmen, Spirit’in ön kazançları havayolunun toplam gelir tahmininin üst sınırına ulaşabileceğini gösterdiğinden, olumlu bir gelişme var gibi görünüyor.

Spirit Airlines’a ilişkin mevcut piyasa hissiyatı temkinli; analistler hisse senedine Orta Satış notu veriyor ancak 8,33 dolarlık fiyat hedefiyle yükseliş potansiyeli öne sürüyor. Havayolunun yaklaşık 729 milyon dolarlık piyasa değeri ve 11.000’den fazla çalışandan oluşan önemli bir iş gücü var. Şirketin sahiplik yapısı kabaca %0,9 içeriden ve yaklaşık %68 kurumsal sahiplerden oluşuyor.

Mali performans açısından, Spirit’in son üç aylık raporu -1,37 dolar olarak gerçekleşti ve hisse başına kazanç (EPS) beklentilerini 0,11 dolar aştı. Bu başarıya rağmen şirketin gelecekteki mali sağlık göstergeleri bazı endişeleri artırıyor. Spirit’in hızlı oranının birin altında olması likidite sıkıntısına işaret edebilir ve son on iki aydaki fiyat/satış oranının düşük olduğu değerlendirilmektedir.

Bununla birlikte, son çeyrekteki satış rakamları etkileyiciydi; havayolu, tedavüldeki yaklaşık 110 milyon hisse karşılığında 1 milyar doların üzerinde gelir elde etti. İtiraz süreci devam ederken, hem paydaşlar hem de gözlemciler Spirit Airlines ve JetBlue’nun birleşme arayışındaki sonraki hamlelerini heyecanla izleyecek.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

murgul-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu