Haber

Fatih Altaylı: Uğur Dündar, Hafize Gaye Erkan’dan korunuyor

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babasının bir çalışanı işten çıkarmasına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Gazeteci Fatih Altaylı, Gaye Erkan ile Merkez Bankası sınırında yaşananlara ilişkin YouTube kanalından yorum yaptı. “Hükümetten birileri Gaye Erkan’ı öldürmek istiyor. Ancak birinin Gaye Erkan’ı yemek istemesi, Gaye Erkan’ın babasını yaptığından temize çıkarmaz” diyen Fatih Altaylı, şunları ekledi: “Gaye Erkan’ın babasının Ankara, İstanbul’da Merkez Bankası başkanı olduğunu çok iyi biliyoruz ama Çoğunlukla İstanbul’da.” Şehir merkezine gitti ve orada dolaştı. “Bu ilk başta bir iddiaydı ve bu iddia zaten aylardır konuşuluyordu” dedi.

‘AİLEYİ KORUMA KONUSUNDA UĞUR DÜNDAR’A BİLGİ VERDİLER’

Fatih Altaylı, şöyle devam etti: “Türkiye’nin en iyi okullarında okuyan, Amerika’da bir bankanın Genel Müdürü olarak çalışan bir kadının ve bu kadını yetiştiren ailenin bu kadar geleneksel davranmayacağını hep ummuştum ve bunu paylaşmıştım. Burada.” Tarafından paylaşılan WhatsApp konuşmalarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Uğur Dündar’ın paylaşımından sonra bunun yaşandığını ve doğru olduğunu anladım. Uğur Abi’yi seviyorum biliyorsun. Uğur Abi, Gaye Erkan’ın eleştirilerine karşı ikinci kez kendini koruyor. Ya aileden erişim var ya da başka yerden erişim var. Bunun üzerine birileri Uğur Dündar’a ailenin korunması konusunda bilgi verip onu öne çıkarır. “Uğur Dündar bunu büyük bir iyi niyetle yapıyor.”

‘ORADA GARİP BİR DURUM VAR’

Değerlendirmelerini sürdüren Altaylı, Uğur Dündar’ın paylaşımında, Erkan’ın anne ve babasının, çocuğunu emzirdiği için sık sık bankaya gittiğini anladıklarını belirterek, “Gaye Erkan Amerika’da olsaydı annesi ve babası her gün bankaya gider miydi?” ve çocuğunu ezmesine yardım et, böyle bir şey yaparlar mı? Merkez Bankası gibi önemli bir kurum var. Diyelim ki annen bu kuruma gitti. Peki babanın ne işi var? Anneyi elinden alsa bile sen. Onu alıp bırakabilirsin, 2 saat sonra gidip alırsın, eğer kendin götürmek zorunda kalırsan, “Yani burada zaten tuhaf bir durum var” dedi.

Altaylı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yine Uğur Dündar’dan banka çalışanlarından birinin Hafize Gaye Erkan’ın annesine WhatsApp mesajı gönderdiğini öğreniyoruz. O da ‘Hafize Hanım’a komplolar olacak, dikkat edin’ diyor. Bu çok tuhaf değil mi? Hafize Gaye Erkan’ın annesinin telefonunun bir banka çalışanıyla ne işi var? Burada müthiş bir Türk durumu var. Bir banka çalışanı Hafize Gaye Erkan’a komplo kurulacağını düşünürse bunu doğrudan Hafize Gaye Erkan’a bildirecektir. Neden bunu annesine bildiriyor? Bu durum annenin de bankada dolaştığını ve onunla sohbet ettiğini gösteriyor. “Çeşitli yerlere telefon numaraları falan verdi.”

‘MEHMET ŞİMŞEK İÇİN DE KAMPANYA DÜZENLESELER ŞAŞIRMAZDIM’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaşananlardan rahatsız olmadığını belirten Fatih Altaylı, “Çünkü Mehmet Şimşek ile Erkan’ın uzun süredir devam eden bir ilişkisi var. Erkan tecrübe olarak Mehmet Şimşek’ten daha tecrübeli. Daha üst düzey bir bankacı. ‘Anlaşamıyorum, istifa et’ diyor. Başkan arar, ‘af dileyin’ der ve gider. Böyle bir yıpratma kampanyasına gerek yok. Bunun Mehmet Şimşek’e rağmen yapılan bir şey olduğunu düşünüyorum. “Bu kampanyayı düzenleyenler yarın veya ertesi gün Mehmet Şimşek’e karşı bir kampanya daha düzenlerlerse şaşırmam” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu