Ekonomi

Suudi Aramco, Çin’deki yatırımını daha da artıracak

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco’nun CEO’su Emin Nasır, Çin’deki yatırım faaliyetlerini artırmayı planladıklarını ve ilgili projelerin değerlendirmelerini tamamladıktan sonra uygun zamanda bilgi paylaşacaklarını söyledi.

İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan habere göre dünyanın en büyük petrol şirketi Suudi Aramcoyerli petrol ve doğal gazÜretimini artırmak ve yurt dışındaki faaliyetlerini çeşitlendirmek için tarihinin en büyük ölçekli yatırım planını hayata geçiriyor.

Geçen Mart’tan beri Suudi Aramco Çin’e 100 milyar RMB değerinde yatırım yaptı. Şirketin CEO’su Nasser, 7 Ağustos’ta çevrimiçi bir toplantıda, bunun Çin talebindeki artıştan kaynaklandığını savunarak, küresel petrol ihtiyacının bu yılın üçüncü çeyreğinde 104 milyon varile ulaşabileceğini varsaydı.

Suudi Arabistan tarafından üretilen ham petrol En büyük pazarı olan Çin’in değeri de artıyor. Nasser, Çin’in sadece ham petrol için değil petrokimya için de değerli bir pazar olduğunu vurguladı.

Suudi Arabistan Eski Enerji Bakanı Abdülaziz bin Selman 11 Haziran’da Çin-Arap İşbirliği Forumu’nda yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan’ın fırsatları değerlendirerek Çin ile rekabet etmek yerine iş birliğini geliştirmesini istediklerini belirtti. Suudi bakan, Batılı ülkelerin “endişelerini” görmezden gelmeyi seçtiklerini çünkü yalnızca fırsatlarla dolu yerlere gittiklerini söyledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu