Ekonomi

Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı kuruldu

Karabağ’ın sembol şehri Şuşa’da TDT üyesi ülkelerin birlik federasyonları toplantısı yapıldı.

Azerbaycan İşçi Sendikaları Konfederasyonu Lideri Settar Mehbalıyev’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye Sendikalar Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, Kazakistan Sendikalar Federasyonu Başkanı Satıbaldı Dauletalin, Kırgızistan Sendikalar Federasyonu Başkan Yardımcısı Omor Arstanbekov ve Başkan Yardımcısı Özbekistan Sendikalar Federasyonu Bahtiyar Mehmetaliyev katıldı.

Mehbalıyev burada yaptığı konuşmada TDT üyesi ülkelerin sendika federasyonlarının Şuşa’da bir araya gelmesinin sembolik önem taşıdığını belirterek, Şuşa’nın aynı zamanda 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu da sözlerine ekledi.

Kardeş ülkelerin tüm kurumlarının birlikte hareket etmesi gerektiğine değinen Mehbalıyev, TDT üyesi ülkelerin birlik federasyonlarının da güç birliği yapması gerektiğini belirtti.

TÜRK-İŞ Lideri Atalay da kardeş ülkelerin krize karşı dayanışma içinde olmasının ve ortak tavır almasının değerli olduğunu söyledi.

Atalay, “Aynı ırktan, dilden, dinden ve ortak kültürden olmak birliğimizin temelini oluşturuyor. Sendikalar düzeyinde ilişkilerimizi geliştirmek ve işçi haklarının korunması için çabalarımızı birleştirmek asli görevimizdir.” söz konusu.

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan yetkililer de yaptıkları konuşmalarda TDT üyesi ülkelerde çıkarların daha da geliştirilmesine ve bu sürece birlik olarak sağlanacak katkıya değindiler.

Toplantı sonunda “Türk Devletleri Sendikalar Teşkilatı”nın kurulmasına ilişkin mutabakat imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu