Haber

Altay kalecisini yaralayan sanık serbest bırakıldı

SporToto 1. Lig’in 15. haftasında oynanan Göztepe-Altay maçında Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’i korner direğiyle yaraladığı gerekçesiyle yargılanan Mehmet Nihat A’nın yurt dışına çıkarak tahliyesine karar verildi.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşması 14 Mart’ta görülecek davanın tek sanığı Mehmet Nihat A.’nın tutuksuz yargılanma talebini değerlendirdi.

Mahkeme, Mehmet Nihat A’nın yurt dışına çıkma yasağıyla tahliyesine karar verdi.

Etkinlik

27 Kasım’da Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan maçta Altaylı FE, 20. dakikada Göztepe seyircisinin olduğu bölüme işaret fişeği atarak Mehmet Çakır’ı yaraladı.

Göztepe taraftarı Mehmet Nihat A, bu olay nedeniyle müsabakanın durduğu dakikalarda yakaladığı korner direği ile Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’i sakatladı.

Hakem Emre Kargın maçı askıya almıştı.

Mehmet Nihat A., “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet” suçlarından tutuklandı. Sanık hakkında Özenç’i yaraladığı gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bir kişinin tribüne havai fişek atılarak yaralanmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 23 kişiden 19’u tutuklandı.

Bu sanıklar hakkında iddianamenin kabulüne karar verilmesinin ardından FE dışındaki 18 sanığın da isim kontrolü kuralıyla tahliyesine karar verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu