Haber

CHP, Yavaş ve İmamoğlu’nun Akşener ile görüşmesini onayladı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda GÜZEL Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altı Tablo ve bundan sonraki adımlarla ilgili sert açıklamaları değerlendirildi. Kılıçdaroğlu, MYK toplantısı öncesi partisinin genel merkezinde CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanıyla bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, alacağı her karara desteklerini ve desteklerini ifade ettiler.”

MYK’dan sonra CHP’den bir açıklama daha geldi. Açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Akşener’i YETERLİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaştığı belirtildi. Toplantıda, belediye başkanlarının dün yaptıkları açıklamalar paralelinde Kılıçdaroğlu’nun iradesine bağlılıklarından bahsedecekleri belirtilerek, “Cumhurbaşkanımız daha önce de ifade ettiği gibi Halil İbrahim masasının küçülmesini istemiyor. Cumhurbaşkanımıza sadık olduklarını ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday olarak görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devamını talep edecekler” denildi.

İYİ Parti: Diğer isim üzerinde anlaşmak mümkün

Habertürk TV’nin yayınına katılan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Altı Masa’da “Şu ana kadar çoğunluk kararı alınmadığını, oybirliğiyle karar verildiğini” söyledi. “Bazı konularda farklı görüşler vardı, evraklara girmediler” diyen Usta, “İmzalayacağız Akşener Bey kabul etmesin” gibi bir yaklaşımın olamayacağını, Akşener’in aradığı iki ismin de barışçıl olduğunu söyledi. Adaylık için CHP rozeti taktılar ama aynı zamanda Millet İttifakı adayı oldular. stresli. Usta, “Adayın uzlaşı ile seçileceği irade ifade edilirse kapı açık. Ancak dayatma varsa konuşmanın da anlamı yok. Başka bir isim üzerinde anlaşmak mümkün” dedi.

Paçacı: Masadan kalkmadık kaldırıldık

İYİ Parti’li partili belediye başkanları da Meral Akşener ile görüştü. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, masadan kalkmadıklarını, kaldırıldıklarını belirtti. Paçacı, “Önemli olan kazanmak, kazanmasını sağlamak. Tüm hassasiyetimiz bu” dedi. .

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı Turhan Çömez, “Masadan kalkmaları söz meselesi değil” diyerek, “Masadayız ama masadan ayrılan 5 kişi var” dedi. masa.” Çömez, “Sağduyu ile krizin çözüleceğine inanıyoruz.”

Nation Alliance’ın 17:00 CET’de beş liderle bir toplantı yapması bekleniyor.

DW / SÖ,ET

haber-basiskele.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu