Teknoloji

Hollow Cocoon Uzakdoğu Korku Deneyimi Sunmayı Hedefliyor

 
NAYUTA STUDIO tarafından geliştirilip yayınlanan ruhsal kaygı, macera ve keşif oyunu Hollow Cocoon, 7 Aralık’ta geliyor.
 
Uzakdoğu korku oyunlarına yeni bir eklenti olacak bu yapımla, birinci şahıs kamera bakış açısıyla korku odaklı bir yapıya girdiğimiz 1980’lerin Japonya’sına geçiyoruz. Oyunda ilgi çekici yapılar ve bölgeler mevcut ve burada arka planda yer alan hikaye ailesiyle birlikte ilerlemeye başlıyoruz. 1980’lerde geçen bu hikayeyle elbette arka plandaki hikayenin sırlarını ortaya çıkarabilir ve tüm gerçeği ayaklar altına almak için elimizden geleni yapmak üzere yola çıkabiliriz.
 
Korku odaklı bu yapımda elbette çevreyi keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önemli. Burada da yine diğer korku oyunlarında olduğu gibi çevreyi keşfedip analiz ederek farklı araç ve nesnelerle karşılaşabiliyor ve bunları elimizde tutarak inceleyebiliyoruz. Dolayısıyla hikayenin gidişatına çevredeki nesnelerle birlikte bakabiliyor ve bu nesnelerle burada olup bitenlerin özünü ortaya çıkarabiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında oyun daha çok gizlilik odaklı bir yapıya sahip, canavarlardan ve kaygı unsurlarından kendimizi saklamaya çalışıyoruz ve tabii ki bizi bekleyen kaygıların daha da derinlerine inmeye çalışıyoruz. Oyunda oldukça ilgi çekici ortamların olacağı belirtiliyor ve geliştirme ekibine göre bizlere üst düzey bir kaygı deneyimi aktarmak istiyorlar. Bu amaç doğrultusunda ortaya çıkan oyunda daha çok Uzakdoğu tarzı bir deneyimle karşılaşabilir ve o kültürün kaygı unsurlarıyla birlikte bu oyundaki yerimizi alabiliriz. Dolayısıyla Uzakdoğu tarzını yani Japon tarzını seven oyunculara daha çok hitap edeceğini söyleyebiliriz.
 
Oyunda birinci şahıs kamera perspektifi olduğu için elbette geldiğimiz nesneleri ve alanları daha doğru analiz edip yakından görebiliyoruz. Bu nedenle oyunda çevreyi keşfetmek ve etraftaki nesneleri incelemek oldukça önemlidir. Onlarla birlikte olup bitenler açısından burada yerimizi alabilir ve aynı şekilde ilerlemeye başlayabiliriz. Oyunda üniversite öğrencisi bir kadın karakteri kontrol ediyoruz ve büyükannesi ile kuracağımız diyalog sayesinde burada yerimizi almaya başlıyoruz. Bu oyunda köye doğru ilerlemeye başlıyoruz ve annesinin doğduğu yere doğru ilerliyoruz ancak burada işler karışıyor ve tabi ki farklı olayların gerçekleştiğini görebiliyor ve aslında olayların gidişatının şekillendiğini deneyimleyebiliyoruz. bu vakıf tarafından.
 
 
 
Üniversite öğrencisi Minato Jinba rolünü üstlendiğimiz yapımda gizlilik odaklı bir yapıyla karşılaşıyoruz ve bu yapıyla kaygı unsurlarından saklanmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde sağa sola koşabiliyor, farklı yapılara girebiliyor ve kaygı unsurlarından kendimizi gizleyebiliyoruz. Kaygı oyununda seçebileceğiniz farklı zorluklar mevcut ve bu zorluklarla ilgili kendi deneyiminizi özelleştirebilirsiniz. Dolayısıyla geliştirici ekibe göre oyunda üç farklı zorluk seçeneği bulunuyor ve bu seçeneklerle dilediğinizi seçerek ilerleyebiliyorsunuz. Kolay, orta ve zor zorluk seviyelerinde yer alacağınız yapımda, kaygı oyunları konusunda tecrübesiz oyuncular elbette kolay zorlukla başlayabilir veya bu tür oyunları orta seviyede oynayanlar orta zorlukta ilerleyebilirler. ancak bu konuda ve bu yapıda uzman olan oyuncular elbette zorluk yaşayacaktır. Oyundaki yerini alıp farklı sonlara doğru ilerleyebiliyor.
 
Geliştirici gruba göre 3 farklı zorluk seviyesinden birini seçebileceğiniz yapımda 4 farklı oyun sonu hikayesi bulunuyor. Bu sonlara ulaşmak için istediğiniz seçimleri yapabilirsiniz ve yaptığınız bu seçimler 4 farklı zamana ulaşmak için oldukça önemlidir. Çünkü yapacağınız seçimlerle hikayenin gidişatını değiştirebileceğinizi ve her biri için farklı bir deneyim yaşayabileceğinizi söyleyebiliriz. Kötü sonlardan kötü sonlara kadar farklı sonlara ulaşabileceğiniz yapımda hikayeyi derinlemesine işleyebilir ve buradaki hikayeyi dilediğiniz gibi anlamaya çalışabilirsiniz. Dolayısıyla burada her oyuncu farklı seçimler yapabiliyor ve bunlarla farklı sonlara ulaşabiliyorsunuz.
 
 
 

Farklı zorluk seviyeleri arasında geçiş yapıp oyuna en yüksek zorlukla başlayabilirsek elbette bu zorluğu düşürebiliriz ancak şu aşamada bu zorluğu arttıramıyoruz. Dolayısıyla yukarıdan aşağıya bir sistem benimsenmiş durumda ve bu sistemle zorluğun artırılamayacağını ancak azaltılabileceğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla geliştirici ekibin oyuna eklediği farklı yeniliklerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Korku oyunlarında oyuncuların aklına ilk gelen elbette kayıt sistemidir. Elbette oyuncular bir süre ilerledikten sonra biriktirdikleri puanları kaybetmemek istiyor ve burada yaptıklarının kendilerine iyi gelmeyeceğini umuyorlar.
 
Bu noktada geliştirici gruba göre bu oyuna özel olarak oyunda hem otomatik kaydetme hem de manuel kaydetme sistemleri kullanılıyor. Bu nedenle dilediğiniz gibi bu kayıtlardan başlayabilir ve manuel olarak kayıt yaparak kendi kayıtlarınızı koruyabilirsiniz. Elbette manuel kayıtlar oyuncular için çok değerli. Çünkü bu manuel kaydetmeler geldiğiniz noktada kendi savenizi oluşturmanız ve oyunu kapattığınız yerden başlatmanız açısından çok değerlidir ve bu saveler ile ataklarınız boşa gitmeyecektir. Oyunu kapatsak bile son check noktasından itibaren hemen başlıyor ve oyunda bu save sisteminin aslında iyi işlendiğini söyleyebiliriz.
 
 
 
İçinde bir üniversite öğrencisini kontrol ettiğimizden bahsetmiştik ve bu üniversite öğrencisi korku unsurlarıyla bir arada karşılaştığında farklı ruh hallerine girebiliyor ve karakterimizin titrediğini ve çok korktuğunu görebiliyoruz. Bu nedenle burada karakterimizin rahatsızlığını gidermek için bize farklı kontroller ve düğmeler veriliyor ve oyunda kamera sarsıntısını devre dışı bırakmak için farklı özellikler ve seçenekler bulunuyor. Bu nedenle oyun içinde yaptığınız hamleleri son derece kişiselleştirilebilir bir seçenekle düzeltebilir ve düzenleyebilirsiniz. Bu aslında geliştirici ekip tarafından oyunculara rahat bir deneyim yaşatmak amacıyla oyuna eklendi.
 
Farklı erişilebilirlik seçeneklerinin yer aldığı yapım içerisinde hareket bulanıklığı seçeneğini de devre dışı bırakabiliyorsunuz, bu da bize keyifli bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor. Bunun dışında buradaki görsellerden kaynaklanan rahatsızlıkları da en aza indirebilir ve farklı işlevlerle kendi deneyimimizi kişiselleştirip değiştirebiliriz. Dolayısıyla bu bağlamda kısaca bahsedecek olursak, oyunda gerçekten çok fazla kişiselleştirilebilir seçenek bulunuyor ve burada yaptığımız ayarlarla oyun deneyimimizi kişiselleştirebiliyoruz.
 
Öte yandan oyunda farklı bölgelere ilerleyebiliyor, farklı binalara girebiliyor ve bu yerleri dilediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Uzakdoğu kültürleriyle karşılaşabileceğiniz oyunda yeme-içme sistemleri ve evlerin iç mekanları gerçekçi bir şekilde tasvir ediliyor. Bu sayede oyunda Japon kültürüne uygun çeşitli kültürel içerikleri görebiliyor, yeme-içme kültürlerinden tasarımlarına kadar pek çok tarzı keşfedebiliyoruz. Oyunda gerçekçi Japon kültürünün yansımasını deneyimleyebiliyor ve aynı şekilde farklı bölgelere ilerleyebiliyor, diğer tarafta farklı binalara girerken kendimizi ormanın içinde buluyoruz.
 
 
 
Korku odaklı bu yapımda yaptığınız saldırıların elbette çok değerli olduğu bu yazıyı özetlemek gerekirse: Oyunda karşımıza Uzakdoğu tarzı bir içerik sunuluyor ve bu içerikle birlikte oyunda yerimizi almaya başlıyoruz. oyun. Oyunda birdenbire daha korkutucu unsurlarla karşılaşabiliyoruz ve onlardan kaçmak zorunda kalıyoruz ve onlara karşı koyamıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde kaygı unsurlarından kendimizi her zaman saklamamız, saklamamız gerekiyor ve oyunda böyle bir yapının yer aldığını söyleyebiliriz. Oyun daha fazla macera ve keşif unsuru içeriyor ve çevreyi keşfetmek çok değerli. Dolayısıyla oyunda bu yaratıklara karşı savaşamıyoruz, sadece onlardan kaçmamız gerekiyor.
 
7 Aralık tarihinde biz oyun severlerin beğenisine sunulmaya hazırlanan bu yapımın Steam sayfası şu an açık olup dilerseniz Steam sayfasındaki istek listenize ekleyebilir ve oyun çıktığında bildirim alabilirsiniz. . Bildiğiniz gibi Steam’de istek listenize bir oyun eklediğinizde, oyunun çıktığı gün bir e-posta adresi ve bildirim alarak oyun ve çıkışı hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlıyor. Bu nedenle bu istek listesi çok değerli ve eğer bu tarz oyunları seviyorsanız bu oyuna göz atıp bir şans verebilirsiniz.
 
 
 
Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi Japonya şehrinde geçiyor ve burada da Japon tarzı korku içerikleriyle karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla kendi kültürüne uygun kaygı unsurlarının olduğunu görebiliyoruz ve burada bir üniversite öğrencisinin kontrolünü ele alabiliyoruz. Oyunun Steam sayfasında demo versiyonu da bulunuyor ve bu demo versiyonuyla oyunun bir bölümünü ücretsiz olarak oynayabilir ve deneyebilirsiniz. Bu demo sürümü ile elbette oyunun temel yapısını bir kısmını ücretsiz oynayarak öğrenmeyi deneyebilir ve burada nasıl bir deneyime sahip olduğunuzu görebilirsiniz. Bu nedenle oyunu satın almadan ve istek listenize eklemeden önce bu demo sürümünü deneyebilir ve bu demo sürümü ile oyunu satın alıp almayacağınıza ve istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize karar verebilirsiniz.
 
Bunun dışında oyunda yukarıda bahsetmediğim çeşitli bulmaca dizileri de mevcut. Ayrıca bulmaca unsurlarıyla birlikte oyuna dahil edilebiliyor ve burada farklı bulmaca içerikleriyle karşılaşabiliyoruz. Ayrıca kaygı oyunlarında fark bulmacalarını çözmenin ve elimizden gelenin en iyisini yapmanın çok önemli olduğunu biliyorsunuz. Elbette bulmacalarla oyunun oynanış içeriğinin süresi arttırılabiliyor ve bu sayede oyunda daha fazla vakit geçirebiliyoruz. Oyunda farklı türde bulmacalar mevcut ve bunları çözmek için elbette çevreyi araştırmanız ve keşfetmeniz gerekiyor. Dolayısıyla oyunda bu tarzların ve içeriklerin varlığından bahsedebileceğimiz gibi burada daha çok Uzakdoğu tarzı bulmacalarla da karşılaşabiliriz. Dolayısıyla kendinizi bu bulmacalara hazırlayın diyebiliriz.
 
 
 
Son olarak oyundaki hikaye hem orta sahnelerde hem de karakterler arasındaki diyaloglarda bizlere aktarılıyor ve tabi ki burada olup bitenleri öğrenerek bu hikayenin özünü öğrenebilir ve çeşitli sırları ortaya çıkarabiliriz. Bu bağlamda oyun, Doğu Doğu sanatıyla birlikte karşımıza çıkıyor ve biz de bu oyunda yerimizi almaya başlıyoruz. İlginç karakterler ve animasyon stilleri oyunda bizi bekliyor, daha göz alıcı bir sanat formu da karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Uzakdoğu’nun yapısını bizlere sunmayı amaçlayan bu projenin bize nasıl bir deneyim sunacağını hep birlikte görelim. Oyunun çıkışına aslında çok kısa bir süre kaldığını söyleyebiliriz.
 
demo görselleri
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu