Ekonomi

KAPEX Fuarı kapılarını açtı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık, KAPSİAD ve Kayseri OSB iş birliğiyle 13-16 Eylül tarihleri ​​arasında düzenlenen KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

20 bin metrekare alanda 100’den fazla firma ve 200’den fazla markanın katılımıyla gerçekleşen fuarın açılış törenine, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ile birlikte katıldı. .

KAPSİAD üyeleriyle bir araya gelen Lider Büyükkılıç, fuarda katılımcılara seslenerek, Kayseri’nin fuarlarla gündeme gelmesinden memnun olduklarını belirterek, “Kayseri’nin artık ihtisaslaşma kapsamında gündeme gelmesinden de memnuniyet duyuyoruz” dedi. fuarlar düzenleniyor, şehir içi ve şehir dışından gelen dostlarımız şehrimizi tanıma fırsatı buluyor.”

Fas ve Libya’daki felaketlerde hayatını kaybedenleri de unutmayan Büyükkılıç, “Bu arada Fas ve Libya’daki deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden canlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar da bizim kardeşimiz, yaralarının bir an önce iyileşmesini diliyorum. Dün oradaki büyükelçimizi arayıp acil şifalar dileklerimizi ilettim, ayrıca yapabileceğimiz bir şey olup olmadığını sordum. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerine düşeni yapma iradesini gösterdiğini belirterek, herhangi bir talebimiz olursa selamlarını bize iletti.

“DESTEK KURUM VE KURULUŞLAR İÇİN üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız”

Başkan Büyükkılıç, kurum ve kuruluşların desteklenmesi konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydederek, “Fuar düzenleme konusunda elbette söylenecek çok şey var ama önemli olan şehrimizin tanıtılması, sektörümüzün gündemde olması. ve KAPSİAD’ın fuar sürecine önemli bir şekilde girmiş olması şehrimiz için bir zenginliktir. Kendilerini tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Kurum ve kuruluşların korunması konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz.” Yurt içinden ve yurt dışından dostlarımızı bekliyoruz” dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, şunları söyledi: “Bakanımız başta olmak üzere sanayicilerle, yerel yöneticilerle birlikte bu kentte büyük bir çaba sarf ediyoruz. İhracatın artması en keyifli günümüzdü. Sanayi Odamız ve Ticaret Odası başkanımızla yaptığımız görüşmelerde ihracatımızda bir miktar artış olursa o gün milli maçı kazanmış gibi hissediyoruz. Ancak ihracatımızda bir miktar azalma olduysa çok üzgünüz. Burada bir çaba sarf ediliyor. Sanayicilerimiz büyük bir savaş veriyor. “Kayseri’nin katma değer yaratması ve bu ülkeye katkı sağlaması her zaman gururla söylediğimiz en büyük iltifatlardan biridir.”

Çelik Kapı Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Köksal Kaya, bugünün kendisi için çok özel bir gün olduğunu belirterek, “Hayatımın en heyecanlı gününü yaşıyorum, bu heyecanı paylaştığınız için teşekkür ederim. “Çelik kapı sektörü, mobilya sektöründen sonra Kayseri’de ikinci büyük sektörümüzdür” dedi.

“HAYATIMIZA ETKİSİYLE UNUTULMAZ CUMHURBAŞKANI…”

KAYSO Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise konuşmasında protokol üyelerine ‘hoş geldiniz’ derken, Lider Büyükkılıç’ı ‘unutulmaz başkan’ olarak nitelendirerek, “Onun ülkemize yaptığı etkiyle yaptıklarını unutmak büyük hatadır” dedi. yaşıyor, Memduh başkan övülmeye gerek yok, Allah rahmet eylesin, kalbimizdedir.” “her zaman” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da KAPEX Kapı Pencere Aksesuarları Fuarı’nın Kayseri’ye çok yakıştığını belirterek, “Mobilyanın başkenti Kayseri’de çelik kapıda rakipsiz bir numarayız. Önemli markalara ev sahipliği yapıyoruz. “Kayseri ekonomisine büyük katkı sağlıyorlar” dedi.

Konuşmasına güzel bir haberle başlamak istediğini belirten Nobel Expo Uluslararası Fuar Yönetim Konseyi Lideri Erhan Çelik, Rusya ve Libya’dan sonra Irak’taki Bağdat Uluslararası Fuar Alanı’nın da Nobel Expo Nobel Şirketler Grubu’na devredildiğini belirterek, fuar alanlarının Yurt dışında işi olan tek firmanın kendilerinin olduğunu söyledi. Çelik, Rusya ve Libya’dan sonra özellikle Kayserili şirketlerin kendi meskenleri olarak Irak’a da gelebileceğini sözlerine ekledi. Fuara 264 profesyonel alıcının geldiğini, 500’e yakın yabancı alıcının da fuarı ziyaret edeceğini paylaşan Çelik, bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

ÇELİK KAPI ŞUBESİNİN BAŞKENTİ

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, konuşmasında, Kayseri’yi ‘çelik kapı sektörünün başkenti’ olarak nitelendirerek sektör hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin çelik kapı, çelik pencere ve aksesuarları ihracatının 2022 yılında yaklaşık 690 milyon dolar olduğunu belirten Yalçın, Türkiye’nin yalnızca çelik kapı bölümündeki ihracatının 300 milyon dolar olduğunu kaydederek, çelik kapı ihracatında Türkiye’nin liderinin Kayseri olduğunu sözlerine ekledi. Öyle olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek fuarın açılışını yaptı.

Açılışın ardından Önder Büyükkılıç, Vali Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, oda, borsa ve dernek liderleri stantları ziyaret ederek firma yetkililerine çalışmalarında başarılar diledi. .

haberayvacik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu