Haber

Mardin sağlık üssü olacak!

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Mardin ziyaretini değerlendiren Ak Parti Mardin Milletvekili Dr. Muhammed Adak, Mardin’de inşaatı devam eden projelerin hızlandırılması ve yeni hizmetlerin hayata geçirilmesi yönünde talimat verdiğini belirterek, şunları söyledi: bunların gerçekleşmesiyle bölgenin sağlık üssü olma yolunda değerli adımlar atılacaktır.

KALP CERRAHİSİ YAPILACAK

Mardin’de inşaatı devam eden şehir hastanesi ve Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyareti sırasında Mardin için değerli bilgiler verdiğini dile getiren Bakan Adak, “Özellikle Sayın Bakanımız Mardin’de gerçekleştirilecek kalp ameliyatları konusunda talimat verdi. bir hafta. İnşallah bir hafta içinde ilimizde kalp ameliyatları başlayacak. Artık vatandaşlarımızın bu tür ameliyatlar için başka illere gitmesinin mümkün olduğu kadar engellenmesi için çaba gösterilecek. İnşaatı devam eden hastanelerimizin de hizmete girmesiyle Mardin’in bölgenin sağlık üssü olmasını, hekim ve uzman hekimlerin sıkıntısının ortadan kalkmasını diliyorum” dedi.

Mardin’de sağlık alanında değerli yatırımların devam ettiğini kaydeden Adak, açıklamalarına şöyle devam etti: “50 yataklı Mardin Şehir Hastanesi, 300 yataklı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası, 110 yataklı Kızıltepe Devlet Hastanesi Ek Binası, 30 ünite Nusaybin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 20 Üniteli Midyat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatları hızla devam ediyor. Özellikle Mardin’in en büyük sağlık yatırımı olan 750 yataklı şehir hastanesi 200 metrekare kapalı alana sahip olacak. ​195 bin metrekarelik alanda 260 poliklinik odası ve 29 ameliyathane masası bulunacak.

İnşallah 2025 yılında hizmete girecek. Ve bölge illerine hizmet verecek. Bunların hızlandırılması ve bitirilmesi için Sayın Bakanımız gerekli talimatları verdi. Hem ülkemizde sağlık alanında yaptığı devrim niteliğindeki hizmetlerle hem de Korona döneminde üstün bir performans göstererek ülkemizin ve insanımızın korona belasından en az hasarla kurtulmasına öncülük etti. Ülkemize ve Mardin’e yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine Mardin halkı adına teşekkür ediyorum.”

silifkeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu