Teknoloji

Twitter ve Microsoft arasında kriz: Twitter, Microsoft’un verilerini ödemeden kullandığını iddia ediyor

Twitter, Microsoft’un CEO’su Satya Nadella’ya, Microsoft’un bilgilerini hatalı bir şekilde kullandığından şikayet eden bir mektup gönderdi.Ayrıca Microsoft’u veri kullanımı için ödeme yapmamak, anlaşmada belirtilen miktarın ötesinde veri kullanmak ve Twitter’ın izni olmadan devlet kurumlarıyla bilgi paylaşmakla suçladı.

Microsoft sözcüsü Frank Shaw Microsoft’un veriler için ödeme yapmadığını kabul eder. Bu durumu değerlendirip uygun bir şekilde yanıt vereceğini belirten Shaw, Twitter ile uzun soluklu ortaklıklarını sürdürmek istediklerine de değindi.

Twitter’ın sahibi Elon Musk , platformun mali durumunu yanan bir uçağa benzetti. Musk, finansal kayıpları durdurmak için çalışanların neredeyse yarısını işten çıkardı. Şimdi kararın çok telaşlı olduğunu kabul ediyor. Ancak bu durumda bu kadar çabuk karar verilmesi gerektiğinin altını çizerken, bazı çalışanları geri alabileceğini de söylüyor.

Son zamanlarda ChatGPT ve diğer üretken yapay zeka servislerinin büyük etkisi ile Twitter ve Reddit gibi platformlar, botlar tarafından kullanılan veriler için tazminat talep ediyor. Microsoft’a gönderilen mektupta Twitter’ın yasal yollara başvurup başvurmayacağı veya ne kadar tazminat talep ettiği belirtilmedi. Ancak Microsoft’un bu bilgileri; Xbox, Bing, reklam ve bulut bilişim gibi çeşitli işlerde kullandığından bahsediyor.

Twitter, Microsoft’tan ne kadar veri kullandığı ve hangi hükümetlerin bu verilere erişimi olduğu hakkında bir rapor göndermesini istiyor. Ayrıca Twitter, verilerin işlenmesi konusunda geliştiricinin sözleşmesine uyulmasını talep etmektedir.

haber-cungus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu